Zeleno, ki te ljubim zeleno …

Špinačo namreč …

Ker je pri zeljanici alias špinačni piti ostalo nekaj špinače, smo skuhali špinačno juhico.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dva krompirja smo tanko naribali, prav tako dva korenčka ter tri stroke česna. Vse to smo popražili na žlički masla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ko je bilo vse lepo opraženo, smo dodali žlico mlete paprike, osolili in naribali povhr še tretjino muškatnega oreščka. Nato smo dodali špinačne listke, počakali, da uvenejo in zalili z vodo ter kuhali 30 minut. Malo smo ohladili, dali v medžik bulet, spasirali, kuhali še 15 min in postregli s kislo smetano in narezanimi palačinkami.

 

 

 

 

 

 

Medtem ko kuhate juho, si lahko ogledate TOLE.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Zeleno, ki te ljubim zeleno …

  1. Alain pravi:

    Tale kuharska zadeva postaja vse zahtevnejša… moj “todo” spisek si s tem receptom razširila 🙂 aja…zanimiva kuhalnica!

  2. Vale pravi:

    Vse kuhalnice imam lesene in to je ena najpogosteje uporabljenih. V bistvu gre za kuhalniške lesene vilice. Juhca je pa odlična. Lahko pa narediš gostejšo, pa imaš za omako k polpetom ali kakšnemu drugemu mesu …

  3. Alain pravi:

    Kakšen namig kje bi lahko dobil tako “vilico-kuhalnico”? Zdi se mi namreč zelo uporabna zadeva. Glede juhce pa me zanima s čim jo redčiš… ali pa mora biti gosta?

  4. Vale pravi:

    Kuhalnico dobiš pri vsakem Ribnčanu ali trgovini s suho robo, pa tudi v kakšnem trgovskem centru se najde.

    Juho redčim z jušno osnovo (kurjo ali govejo juho), če pa te ni pri roki, pa kar z vodo, samo je potem okus tudi malo razredčen.

Komentiraj