Gačnške novice – 2. del

Že prvi dan je Krištof pobegnil iz svojega novega boksa direkt k malemu Kafki in mu požrl vse, kar se mu je požreti dalo. Mali ga je gledal kot da bi padel iz vesolja in to čisto upravičeno, ker če bi vi videli kako ta Krištof skače kot bolha vsepovsod, bi tudi gledali, kot da je priletel iz vesolja.

Sem se pa že zadnjič poigravala z mislijo, da bi h Krištofu pripeljala Boskota. Bosko je bil svojčas najlepši in največji kozel v čredi. Bil je alfa samec.

bosko_kristi

Je čistokrvni burski samec, ki pa je čisto črn. No, samo na repku ima rjavo črtico. Črn pa je zato, ker je bil njegov praprapraded črn. Potem so se štiri rodove rojevali sami beli burski kozli, šele peti v rodu se je skotil zopet črn – naš Bosko. Ni se skotil v naši čredi, ampak se ga je prejšnji lastnik malo bal in smo ga tako dobili mi.

Boskota smo po šestih letih, ko je naredil že ohohoho mnogo otrok (nobenega črnega) lani kastrirali. Od takrat dalje je krotek kot miška, scartan kot mačka in len kot največj lenivec. Premika se tako, da se ti zdi, ko ga gledaš, da se zemlja vrti nazaj. In ker se mu resnično nič več ne da in ker je eden mojih ljubljenčkov, smo ga danes pripeljali, da bi delal družbo Krištofu. Kaj se je zgodilo? Bosko je kastrat, Krištof pa enoletni kozel, ki se goni in posledično tudi smrdi. Smrdi, ko pok. Najprej sta se malo bockala z rogovi, nato pa je Krištof Boskota elegantno naskočil. Ta trot od Boskota pa je tako len, da se še umaknil ni in je kar čakal, da je Krišti opravil svoje. Celega ga je pomarkiral in naskočil še nekajkrat. Groza, če pomislim, da je Bosko Krištofov foter. Pri vsem skupaj nisem vedela ali naj malemu Kafki zatisnem oči, samo se je na srečo sam obrnil stran.

Tako se je zdaj štala, ki je namenjena izjemnim žwavam in v kateri so do sedaj bivali gospodar Krištof, mali Kafka, oslice – Zeta, Pizduna, Vale, Fegrina in mica ter mali Poldi, povečala še za novega člana – Boskota.

 

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in Zdrava kmečka pamet .... Bookmark the permalink.

2 Responses to Gačnške novice – 2. del

  1. mojcej pravi:

    hehehe, vam se pa dogaja 🙂

  2. Vale pravi:

    Ja no, pri vseh teh živalih nam res 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s