Uštipci …

… ki se jim po slovensko baje reče odščipnjenci …

… skratka, uštipci so lahko iz testa ali iz mesa in bo že držalo nekaj na prevodu, ker se jih v bistvu pri njihovi izdelavi odščipa. Sama sem jih po tem, ko sem jih odščipala, še malo sploščila. In ker sem v hladilniku zatipala že malo preveč zrele paradižnike in cuketo, je padla odločitev, da jih pripravim v zelenjavni omaki.

odscipnjeni

odscipnjeni

Preden pa jih pričnemo odščipati potrebujemo za dve osebi:

30 dag mletega mesa (pol govedine, pol svinjine)
sol, poper
1 cuketo
2 zrela paradižnika
1 žličko paradižnikove mezge
1/2 bele čebule
1 strok česna

Meso osolimo, ga dobro premesimo in pustimo počivati pol ure. Od mase ščipamo manjše kose, ki jih sploščimo. Uštipce dobro popečemo z obeh strani na žlici olja, nato pa dodamo čebulo. Ko le-ta postekleni (vmes mešamo) vržemo v ponev še narezen (na kockice) paradižnik in cuketo (prav tako narezano na kockice). Osolimo, popramo, dodamo žličko paradižnikove mezge in pustimo, da se kuha 15 min. Tik prede postrežete, začinite s strtim strokom česna in premešajte.

Postrežemo kot samostojno jed, za tiste bolj lačne, pa lahko zraven postrežemo riž ali pire krompir.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s