Pečene paprike tako in drugače …

… iz police so me gledale lepe slastne rdeče paprike in prav videla sem jih kako se potijo pod vročino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In sem jih. Spekla, kar v ponvi. Lahko jih tudi v pečici. Dve papriki prepolovite, očistite semenke in jih dobro popečete na olju z obeh strani. Če jih ne popečete dobro, jih ne boste mogli olupit. Medtem, ko se paprike pečejo, nastrgate dva korenčka in dva stroka česna ter odprete piksno graha.

Pečene paprike olupite in narežete na trakce ter skupaj z ostalo zelenjavo popražite na žlički olivca. Dodate skodelico riža (2 dcl riža je dovolj za dve osebi, če ga jeste kot samostojno jed in za 3, če ga jeste kot prilogo), osolite, potresete z majaronom, dobro premešate ter pražite, da riž postekleni. Zalijete z eno skodelico paradižnikove omake in eno skodelico vode ter kuhate cca 15 do 20 minut, pač dokler voda ne povre in je riž kuhan. Nato ga še malo pečete v ponvi, da dobi skorjico. Postreže z naribanim parmezanom in zeleno solato.

Seveda lahko naredite riž tudi iz svežih paprik, vendar je okus, če paprike prej popečete izrazitejši in boljši.

Pečene paprike v solati.
Pečene paprike olupite. Začinite jih z oljčnim oljem, balzamičnim kisom, posujete s stisnjenim česnom, baziliko, marjaronom, osolite, premešate in pustite, da stojijo v hladilniku najmanj 2 uri.

Polnjene pečene paprike:
Spečete cele paprike. Pečene olupite in očistite semen. Napolnite jih s kockami feta sira, ki ste jih predhodno začinili z baziliko, soljo, poprom in mu dodali narezane zelene in črne olive. Polnjene paprike zložitev v posodo, nakapate z oljčnim oljem in balzamičnim kisom ter pustite stati v hladilniku najmanj 2 uri.

Mesne pečene paprike:
Sveže paprike očistite (izdolbete semenke). V ponvi popražite eno glavo rdeče čebule, ko fino porjavi ji dodate 30 dag mletega mešanega mesa, osolite, poprate in prepražite. Ko izhlapi voda popečete. Mesu dodate dve žlici kuhanega riža, eno jajce, peteršilj in dobro zmešate. Če je potrebno dodate še malo moke, da je masa lepo lepljiva. Z maso napolnete očiščene paprike, zložite v pekač in pečete 30 do 45 minut v prej ogreti pečici na 160 stopinjah. Na koncu na vsako papriko položite še rezino sira in počakate, da se stopi.

Mesne pohane paprike:
Spečete cele paprike, olupite, očistite semen, napolnite z maso za mesne pečene paprike, povaljate v moki, jajcu in drobtinah ter spohate.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

1 Responses to Pečene paprike tako in drugače …

  1. gyzar pravi:

    sem si namiksal, fino in – hvala.

Komentiraj