HS – tako dobro …

… meni pa naslednji dan tako slabo …

sarajevsko pivo

Hudič je, ko človeka (beri mene) začne matrat želodec. Še večji hudič je, če človek hudimano rad jé in ga začne matrat želodec. In potem prideš v situacijo, ki je podobna tisti, ko se zjutraj zbudiš cel mačkast in si obljubiš: “Nikoli več ne pijem alkohola,” samo, da si v tem primeru obljubljaš: “Nikoli več ne bom jedla “mastne” hrane (ki sploh ni bila tako mastna, ampak želodec mi štrajka in se sploh ne razume z mojimi željami).”

Razlog za današnje težave je na novo odprta Pivnica HS v Sežani, ki je v bistvu mlajša sestra Sarajevske HS pivnice, ki je po oceni Cone Nest Traveler časopisa uvrščena med 82 top restavracij na svetu.

Pivnico so odprli prejšnji teden in očitno dober glas res seže v deveto vas, saj je včeraj, ko je bila v njej tudi naša druščina, bila zelo obiskana.

Pivnica nudi bosansko kulinariko, ki obsega vse vrste čorb in čorbancev, raznovrstna pečenja, pite, bosanske sladice, zraven pa vam postrežejo s sarajavskim pivom (točenim in v flaši). Sami smo poskusili kar mix plato, na kateri so se poleg čevapčičev bohotili še polnjene pleskavice, sudžukice, perutnina in kotleti. Zmagovalka je bila polnjena pleskavica. Sama bi s plate gladko odstranila kuhano zelenjavo (miks graha, cvetače in korenčka) in dodala kakšen čevapčič več.

Prav tako sem v pivnici pogrešala pravo kahvu, namesto katere nudijo Juliusa Meinla. Med sladicami sta kraljevali baklava in tulumba, tufahijo baje nudijo samo občasno, zakaj pa so med izborom tudi kremšnite ne bi vedela.

Pivnico najdete najlažje, če v Sežani sledite tablam za železniško postajo, potem pa na železniški postaji zavijete desno in še enkrat desno. Če pa veste kje je doma Teja Stuša, boste prav tako prišli do omenjene destinacije.

 

p.s. Pivnica obratuje večinoma od 08.00 do 24.30 … jep, očitno ima njihov dan 25 ur …

 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , . Bookmark the permalink.

Komentiraj