Kruhek česnovani …

… se je gnetel včeraj pod mizo … z naslednjimi sestavinami …

POTREBUJEMO:
10 dag pšenične moke
10 dag polnozrnate moke
10 dag ajdove moke
2 dcl mlačne vode
kvas
2 žlici sladorja
1 strok stisnjenega česna (ali zelo drobno naseckanega)
1 žlico soli
1 žlico oljčne olja
1 žlico (čajno) sveže bazilike ali 2 žlici sušene

PRIPRAVA:
Vržemo v kruhomat ali delamo po domače. Oblikujemo v hlebec in spečemo.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

3 Responses to Kruhek česnovani …

  1. kameleonka pravi:

    A ti ajdove moke prej nič ne popariš?

  2. Vale pravi:

    Nop … v bistvu mi noben ni rekel, da bi jo. Za kaj je pa dobro, da jo? Je potem testo bolj voljno al kako?

  3. kameleonka pravi:

    No, zdej si me pa najdla. Ne vem zakaj. To je ena izmed modrosti naših babic. Enako baje velja za koruzno moko. Se bom pozanimala zakaj in ti kasneje poročam!

Komentiraj