… se je gnetel včeraj pod mizo … z naslednjimi sestavinami …
POTREBUJEMO:
10 dag pšenične moke
10 dag polnozrnate moke
10 dag ajdove moke
2 dcl mlačne vode
kvas
2 žlici sladorja
1 strok stisnjenega česna (ali zelo drobno naseckanega)
1 žlico soli
1 žlico oljčne olja
1 žlico (čajno) sveže bazilike ali 2 žlici sušene
PRIPRAVA:
Vržemo v kruhomat ali delamo po domače. Oblikujemo v hlebec in spečemo.
A ti ajdove moke prej nič ne popariš?
Nop … v bistvu mi noben ni rekel, da bi jo. Za kaj je pa dobro, da jo? Je potem testo bolj voljno al kako?
No, zdej si me pa najdla. Ne vem zakaj. To je ena izmed modrosti naših babic. Enako baje velja za koruzno moko. Se bom pozanimala zakaj in ti kasneje poročam!