Krompirjeva ponva …

… za k solati … zeleni predvsem … v vegi ali mesni varianti, kakor vam je ljubo … pri nas v razmerju 50/50 …

POTREBUJEMO:
Krompir
Smetano za kuhanje
Čebulo
Slanino
Sir
Sol, poper
Provansalska zelišča

PRIPRAVA:
Krompir olupimo in narežemo na šnitke, cca 3 do 5 mm … nato ga denemo v mikrovalovko na 500 stopinj in ga savnavmo v njej približno 15 min (odvisno od sorte krompirja, ki ga uporabljamo) … peki papir premažemo z olivnim oljem, nanj naložimo plast krompirja, ki smo ga posavnali, na kolobarčke narezano čebulo, na rezine naseckano slanino ter posujemo z naribanim sirom, soljo, poprom provansalskimi zelišči (origano, rožmarin, bazilka in podobne zelene zadeve), zalijemo s smetano (lahko jo tudi zmešate z jajcem, če ste jajčne volje) in vržemo v pečico za cca pol ure.

Krompirjevo ponev poljubno mešamo z gobami, papriko, korenčkom, svinjino, cvetačo, porom … odvisno koliko imate domišljija …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Komentiraj