Čebulni bruf z ocvirki …

… slasten, da je le kaj … za v brufomat … stresemo v sledečem vrstnem redu:

1/2 skodelice tople vode
2 žlici sladkorja
1 žlico semenk
1 žlico soli
2 žlici ocvirkov
1 na zelo tanko naseckano čebulo
1 jajce
1/2 skodelice fermentiranega mleka ali kefirja
2  skodelici bele moke
1/2 skodelice polnozrnate moke
1/2 skodelice ržene moke
1 zavitek suhega ali svežega kvasa, kakor vas je volja

Vključimo program za peko normalnega kruha … gledamo … dodamo mleko ali kefir, če testo noče biti ravno prav mehko … duhamo … cedimo sline in čez tri ure vzamemo iz avtomata ter uživamo …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s