Munchmallow …

… petek je, vikend je, čas za male sladkosti.

01_16_Manchmellow

Saj nas večina pozna famozni Jaffin munchmallow, ki je bil na dosegu v trgovinah tudi v času bivše države. Gre za preprost biskvit, na katerem je preprosta beljakova “pena”, vse skupaj pa je oblito s čokolado. No, takšnega, podobnega, si lahko na sila preprost način pripravite sami. In zagotavljam vam, da je res sila preprosto, ker je to ena od sladic, ki sem jih sama v časih, ko sem mislila, da ne maram pripravljat sladic, edina, ki sem jo pripravljala, tako zelo preprosta je.

Recept imam zapisan v enem od svojih prvih zvezkov za recepte, kjer je najprej zapisan naslov “Menčmelov” poleg pa v oklepaju piše (dobro). In tele oznake – dobro, odlično, ni dobro, so prav fine, če imate v posesti več zvezkov z recepti, saj v primeru, ko enega od njih odprete po cca 20-tih letih, tako kot jaz tega, ne veste več na pamet, kateri od zapisanih receptov so fini, kateri pa ne, hkrati pa tudi ugotovite koliko zapisanih receptov je še, ki še sploh niso bili preizkušeni.

Skratka za tale “menčmelov”, ki je dober, potrebujete:

  • 4 jajca
  • 1 dcl olja, ki ga lahko nadomestite tudi s kakšno drugo, zdravju bolj prijazno maščobo
  • 1 dcl mleka
  • 1 dcl sladkorja
  • 2 dcl moke
  • 1 pecilni, ki ga lahko nadomestite s sodo bikarbono
  • 10 dag čokolade
  • malo mleka

Potem pa klasično – beljak in sladkor penasto vmešajte, dodajte sladkor, mleko in na koncu moko. Biskvit pecite 20 minut na 200°C v prej ogreti pečici. Medtem, ko pečete biskvit iz beljakov stepite trd sneg (sneg mora biti tako trd, da ko so obrnete skledo s snegom  nad glavo, se sneg v skledi ne sme premaknit – torej, če vam je flopnil na glavo, ste zajebali), ki ste mu dodali 4 žlice sladkorja. Še vroč, pečen biskvit namažite s sebi najljubšo marmelado in snegom ter pecite še 10 minut. Vmes pripravite čokoladno glazuro (iz čokolade in mleka) ter na koncu z njo prelijte celoten biskvit.

No, tole je res najpreprostejši in dober recept za munchmallov. Naslednjič se lotim malo bolj zahtevnega in vam poročam ali je tudi boljši.

 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Komentiraj