Češnjev štrudel …

… malo drugače.

Zadnje čase imamo manijo pripravljanja slanih in sladkih stvari v pekaču za muffine in tako sem se oni dan poigravala z mislijo, da bi naredila “muffin štrudel”. Ker je bilo v shrambi kar nekaj odvečnih češenj, ki so bile že črne zrelosti, sem jih izkoščičila, pri tem pa ugotovila, da nimam skute. Ampak nič zato, znam improvizirat in nastal je odličen malo drugačen češnjev štrudel.

cesnjice

Zanj potrebujete:

  • vlečeno testo (200g moke, 20g olja in 120g mlačne vode zamesite, pustite stati pol ure)
  • izkoščičene češnje
  • 2 beljaka
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 dcl kisle smetane
  • par žlic sladkoraj

Iz beljakov stepete sneg, mu dodate sladkor, še malo stepate, nato pa nežno vmešate sladko in stepeno smetano. Testo razvlečite res na tanko ter ga narežite na cca 8cm široke trakove. Model za muffine namažite z oljem ali maslom. Nato v vsako “luknjico” položite dva trakova testa (naredite križ). Na sredino dajte dve žlički nadeva iz snega, na to položite dve češnji, čez pa še eno žličko nadeva. Nato vse skupaj pokrijte s testom, ki gleda čez. Tako napolnite vse luknjice v pekaču, nato pa vse skupaj premažite z rumenjaki. Pecite v pečici na 160 do 180°C cca pol ure. Pustite, da se malo ohladijo, nato pa jih z žlico nežno vzamite iz modela. To je to, pa dober tek.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s