Kulinarični vstop v 2013 …

… indeed, bi rekel Ključna podrobnost.

Po nekajletnem zatišju sem se zopet opogumila in se prijavila na Zlatega Silvota in glej ga zlomka, Miško, naš ljubljeni in omiljeni terorist mi je na svojih plečih prinesel zmago. Pri tem naj zapišem, da je Napotov blog Kruh&Vino krivec, da  kljub temu, da sem o tem že dosti razmišljala, še nisem prekinila s pisanjem tegale coprniškega in trmoglavega bloga. Si rečem vedno, ko že mislim vse skupaj zakleniti – ma, če zmore Napo, ki je multipraktik med multipraktiki, potem ni hudiča, da ne bom zmogla še jaz. Sicer res, da mi gre zadnje čase bolj na redko, ampak gre.

In ravno takisti dan, ko je Napo razglasil vse titule Zlatega Silvota, sem pričela tudi s kuharskim izobraževanjem pri chefu Igorju v pizzeriji in restavraciji Etna, ki slovi po vsem kar v njej skreirajo (o njej sem pisala že pred dvemi leti). Testo za pizze delajo iz polnozrnate moke, ki jo tam doli v bella Italija meljejo v mlinu Molino Quaglia, nanjo dajejo tisto božansko talijansko mocarello, mesnine iz lokalnih sušilnic ter zelenjavo z bližnjih kmetij. In pazite to. Na njej ne boste našli pizza šunke ali katerekoli druge šunke, temveč le in samo kuhan pršut, kot se za pravo pizzo spodobi. Hlebčke testa oblikujejo ročno, pri čemer jim pomagam že tudi sama (mišice je treba imeti za to, mišice), pizze pa nato pečejo v vrtljivi krušni peči.

01_15_etna

Ker pa Etna ni samo pizzerija temveč po zaslugi chefa Igorja tudi izvrstna restavracija, se lahko pri njih razvajate s sezonskimi jedmi. Trenutno boste na jedilnem listu našli jagnečje zarebrnice, fine bruskete, rižoto z rdečo peso, tagliato in dimljena račja prsa, ko pa se boste lotili sladic ne boste več verjeli svojim učkam, še manj pa brbončicam – torta s pasijonko, Caramelia, mousse iz piemontskih lešnikov, dulcey banana, izvrstna panacotta in tortica z moussom iz pistacije.

Skratka, začetek leta je popolno kulinaričen in človek je lahko že kar malo ponosen, da se mu prične s titulo blogerskega chefa in s prisotnostjo v kuhinji in pod taktirko kuharskega chefa. Važna sem!

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kulinarični vstop v 2013 …

  1. vanja pravi:

    Upravičeno važna. Kuharija je nekaj najlepšega pod soncem. 🙂

  2. Pingback: Nekulinarični vstop v 2014 … | Ukročena trmoglavka ...

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s