Souffle …

… so moderni zadnje čase francoski izrazi. Souffle je v bistvu taka zadeva iz pečice, ki obvezno vsebuje jajca, pa ponavadi še kakšno omako (bešamel, ipd.), peče se v okrogli visoki posodi in je tako fajn kremasta na sredini, ni pa nujno. Moj današnji souffle sem našla v italijanski kuharici, potem pa ugotovila, da mi manjka eno jajce, ricotta in smetana za kuhanje. Tako je so iz mojega souffleja nastale pečene testenine, ampak bom ponovila z original sestavinami, ker mora biti blazno fino, saj je bilo že z mojimi.

12_16_sufle

Potrudite se in ga pripravite kot se šika po sledeči recepturi:

  • 250 g širokih rezancev
  • 300 g  jurčkov
  • 200 g ricotte
  • 200g smetane za kuhanje
  • 2 rumenjaka
  • maslo
  • 0,05 konjaka
  • sol, poper

Jurčke prepražite na veliki žlici masla. Ko so lepo popečni jih osolite, zalijte z konjakom, pustite, da izpari in odstavite. Rumenjake vmešajte v ricotto, dodajte žličko masla, smetano, sol in poper ter dobro premešatje. Vse skupaj vmešajte h gobicam, skupaj s kuhanimi testeninami. Okrogel in čim višji pekač namažite z maslom, nadevajte s soufflejem in pecite v prej ogreti pečici (180°C) 45 minut. Postrežite še vročega.

Naslednjič bom pripravila tudi sama takšnega kot se šika in pripopala še fotografijo le-tega, da boste videli razliko.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s