Souffle …

… so moderni zadnje čase francoski izrazi. Souffle je v bistvu taka zadeva iz pečice, ki obvezno vsebuje jajca, pa ponavadi še kakšno omako (bešamel, ipd.), peče se v okrogli visoki posodi in je tako fajn kremasta na sredini, ni pa nujno. Moj današnji souffle sem našla v italijanski kuharici, potem pa ugotovila, da mi manjka eno jajce, ricotta in smetana za kuhanje. Tako je so iz mojega souffleja nastale pečene testenine, ampak bom ponovila z original sestavinami, ker mora biti blazno fino, saj je bilo že z mojimi.

12_16_sufle

Potrudite se in ga pripravite kot se šika po sledeči recepturi:

  • 250 g širokih rezancev
  • 300 g  jurčkov
  • 200 g ricotte
  • 200g smetane za kuhanje
  • 2 rumenjaka
  • maslo
  • 0,05 konjaka
  • sol, poper

Jurčke prepražite na veliki žlici masla. Ko so lepo popečni jih osolite, zalijte z konjakom, pustite, da izpari in odstavite. Rumenjake vmešajte v ricotto, dodajte žličko masla, smetano, sol in poper ter dobro premešatje. Vse skupaj vmešajte h gobicam, skupaj s kuhanimi testeninami. Okrogel in čim višji pekač namažite z maslom, nadevajte s soufflejem in pecite v prej ogreti pečici (180°C) 45 minut. Postrežite še vročega.

Naslednjič bom pripravila tudi sama takšnega kot se šika in pripopala še fotografijo le-tega, da boste videli razliko.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s