Zelenčki …

… oziroma gnocchetti z baziliko oziroma njočki z baziliko. Njočki pa zato, ker gre za res majhne njočke (na sliki ne delujejo tako majhni, kot v resnici so), v katere je zamešana še bazilika. Lahko jih naredite sami, če pa živite blizu bella Italia, jih lahko fletne in domače kupite v prvi štacuni. Skuhani so v borih petih minutah in zelo finega okusa. Zabelite jih s čimer vam paše, jaz sem jih tokrat z omako iz bučk, ki sem ji dodala zaradi Ključne podrobnosti še majhne popečene koščke svinjine.

Čebulo sem prepražila na oljčnem olju, nato pa vrgla noter koščke svinjine in jih fino popekla, da so postali fino hrustljavi. Dodala na tanke rezine (lahko jih tudi naribate) narezane bučke, štiri razpolovljene češnjeve paradižnike in dušila cca 15 minut (vmes seveda čisto, čisto malo zalivala). Na koncu zalila s kislo smetano, vmešala njočke in podprla ter posula z grano padano.

Hitro in okusno kosilo.

 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s