Rudolph-ovi popki …

… bruseljski popki, kot se drugače reče brstičnemu ohrovtu, ki je na sploh poln zdravja. Pomaga proti utrujenosti, krepi koncentracijo, pospešuje nastajanaje krvi in s tem izboljšuje preskrbo celic s kisikom, pospešuje rast celic, skrbi za krepka vezivna tkiva, naredi nam bleščeče lase in mehko kožo, odvaja vodo, čisti črevesje, odpravlja zaprtost, krepi imunski sistem in še bi lahko naštevala.

… Rudolph-ovi pa zato, ker je recept od MasterChef-a Rudolph-a van Veena, nizozemskega kuharja, ki se mi jako dopade v svojih oddajah “Easy meals”, “Rudolph´s bakery”, “The taste of life basic” in “The taste of life travel”.

V eni svojih zadnjih oddaj “Easy meals” je pripravil tale brstični ohrovt z marelicami in pinjolami, ki jih je moja malenkost zamenjala s sončnicami.

Gre pa na easy takole:Brstični ohrovt razpolovite in kuhajte v slanem kropu 8 minut. Odcedite in ga popražite na maslu. Ko dobi lepo rjavo skorjico mu dodajte polovičke marelic iz kompota oziroma sveže (ko bodo) blanširane v vinu in sladkorju. Posujte s sončničnimi semeni, še malo popražite ter postrezite k pire krompirju in rezinam pečenega pršuta.

Morda se vam sliši čudna kombinacija, ampak je zelo okusna.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

3 Responses to Rudolph-ovi popki …

  1. widrawanda says:

    Sliši se zelo okusno, mljask, mljask – bomo sprobali.

  2. zdenka says:

    mmmm, ob prvi priliki

  3. zdenka says:

    mmmm,tole bo pa ob prvi priliki tudi na mojem krožniku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s