Malo drugačni pohančki …

… in to, ah, že spet Anisley-evi.

Tale pohanček izgleda seveda čisto navaden, pa ni. Gre pa takole …Svinjsko meso (lahko tudi puranje ali piščančje) narežite na manjše zrezke. V posodi zmešajte dve žlici gorčice (gorčice, ne zenfa), dodajte dva stroka strtega česna, ščepec soli in ščepec popra. Dobro premešatje ter povaljajte v vse to zrezke. Fino je, če jih potem pustite čez noč v hladilniku, če pa se vam mudi, ni potrebe.

Potem pa sledi paniranje … posoda z moko, posoda z razžvrkljanimi jajčki, ki ste jih osolili in jim dodali malo olja ter posoda z drobtinami, ki pa ste jim primešali nariban parmezan. In potem meso hop v moko, hop v jajčka, hop v drobtine s parmezanom in hop v olje. Ven dobite ene take zelo fino hrustljave pohanček, po katerih si še cel dan (ali pa cel večer) oblizujete prste.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

2 Responses to Malo drugačni pohančki …

  1. hali72 says:

    Mmhmhm bere se slastno🙂

  2. Lenči says:

    Evo….v kratkem bom preizkusila.,,,hvala za idejo🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s