Pira milanese …

… pira je ena taka fajn zadeva, s katero z lahkoto zamenjamo riž, zatorej namesto rižote milanese, pira milanese, pri čemer je najbolj fina stvar ta, da pira ne pije tako hitro vode kot riž in je zatorej ni potrebno toliko zalivati in paziti, da voda ne povre.

Pira milanese

Poleg ene skodelice pire potrebujete še šalotko (čeprav sem sama uporabila mlado čebulo), pol žličke žafrana, jušno osnovo, maslo in parmezan. Na večji kocki masla prepražite naseckano čebulo, ji dodajte piro in počakajte, da postekleni. Zalijte z dvema skodelicama jušne osnove, v katero ste poprej vkuhali žafran, osolite in na pol pokrito kuhajte dokler ne izpari skoraj vsa “voda”. Na koncu dodajte cca 60g naribanega parmezana, dobro premešatje in kuhajte še cca 3 minute.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pira milanese …

  1. M&M says:

    v trgovini kar pozabim, da pira obstaja tudi takšna🙂 s pirino moko pa se dobro poznam.

  2. Pingback: Pir a « M&M

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s