Zeleni knedli …

… in že nekaj časa je na blogu vse zeleno. Jasno, če je pa pomlad. Skratka, tisti star kruh, za katerega ne veste kaj bi, narežite na majhne kockice, ga zalijte z ravno prav mleka, v katerega ste zašprudlali jajček in ga osolili, pustite stati par minut, da se kruh napije, dodajte opraženo mlado čebulo, ki ste ji dodali mlado špinačo, malo (ampak res čisto malo) moke, ščepec muškatnega oreščka, sol, poper, fajn premešajte, oblikujte v knedle in kuhajte v slanem kropu 10 minut. Poleg postrezite trevižanski radič, popečen na olivcu, dragemu pa še malo mesa (v našem primeru so bile to pečene hrenovke), da ne bo rekel, da ni sit in da ne bo siten.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s