Modeli …

… je že tako, da ima vsak bar svoje modele, ki tja zahajajo in so nam všeč, ni pa nujno.

  • Stane je brezdomec, baje iz Celja. Nič ne bi imeli proti, če bi dal mir. Pa ga ne da. Kriči, pljuva, se slini, zmerja in nam očita, da smo neumni, ker delamo, zato ga ne maramo. Znebim se ga tako, da ga enostavno zvalim iz stola (tip ima cca 120 kil) ali pa ga nahrulim. In ker je nesramen, mi ne preostane drugega, da sem nesramna tudi sama. Kapljo čez rob je dolil, ko se je grdo obnašal do Erika, ki je prav tako naš model, eden ljubših.
  • Jamaica man se vzame od nikoder in gre neznano kam. Vzedevek je dobil po trenerki jamajških barv, ki jo nosi. Nosi tudi rdeč nahrbtnik “Hello Kitty”. Je prav prijeten. K nam pride, da spije vodo, ki je ne pije rad sam, ampak v družbi. Ne kriči, ne pljuva, se ne slini, ne zmerja, skratka je omikane sorte.
  • Tetka je ena najbolj žalostnih modelov pri nas. Pride skoraj vsak dan okoli osme ure zvečer, naroči kapučino in kozarec vode, vedno sedi pri isti mizi in vedno gleda TV. Potem malo potelefonira in pade v skrajno žalostno razpoloženje. Včasih se tudi joče, občasno zaspi. Večkrat smo hoteli malo poklepetati z njo, pa ni preveč zgovorna, zato jo zdaj pustimo pri miru. Jo pa vedno vprašamo, če si želi gledati kakšen poseben program in vedno pove, da naj ji damo kakšnega nemškega. Potem je pri nas, dokler ne zaključimo. Oni dan smo vsi sedeli na terasi, ker smo imeli poslovilni žur našega Jajčka in Tetka je bila zelo vesela, ker je lahko bila v lokalu dlje kot do polnoči. Tam nekje okoli druge ure zjutraj je prosila našega natakarja, če lahko prestavi program in ko je pogledal na TV, je ugotovil, da se vrtijo porniči. Tetka je ostala pri nas do pol štirih zjutraj. Tisti dan ni jokala, je pa vmes malo zaspala, ampak ne med porniči.
  • Nutela man hodi k nam, kadar je iz Pule na poti v Trst in obratno, na tri kepice nutele v sladkem kornetu. Obožuje ga in včasih, ko pohrusta tiste tri kepice, pride še po tri in vedno pripomni: “Bo namesto večerje.”
  • Montemoro je dobil vzdevek po vinu, ki ga pije. Občasno spije tudi kapučin ali pivo, ampak večinoma malvazijo Montemoro. Enkrat je po kar dobri dozi malvazije spil tudi par doz tequille in želel, da vrtimo Ceco. Ker je ni dobil, mi je napil še natakarje.
  • Espresso kakopak pije espresso. Se je zgodilo, da ga je zavrnil že tudi 3x, ampak sem ugotovila, da to počne vedno, ko ga postreže nov natakar. Espresso mu je treba odnesti takoj, ker če stoji na pultu več kot minuto, ga prav tako zavrne. Pena na njem mora biti tako gosta, da ko vanj strese vrečko rjavega sladkorja, mora le-ta plavati na peni od kave.
  • Kapučino biker kakopak pije kapučino in vozi motor, v kozarčku (mislim, pije kapučino v kozarčku, da ne bi kdo mislil, da vozi motor v kozarčku), poleg pa 3 dcl vode s štirimi kockami leda. Če je na terasi prevelika gužva, naredi en krog po centru in se vrne oziroma počaka, da se gužva poleže. Ima rad svoj mir in ne mara dosti ljudi okoli sebe. Prav tako ne mara, da do njega prileti natakar takoj, ko se vsede, ampak tako čez pet minut. Rad poklepeta z nami in oni dan nam je prinesel svojo fotografijo na kateri mu okoli vrata visi ogromna kača strupenjača. Sicer ne vemo kaj bi s fotko. Morda bi lahko z njo poskušala prestrašiti Staneta.

… še jih je, modelov, ampak tile so res glavni.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... meni ljubo. Bookmark the permalink.

4 Responses to Modeli …

  1. vanja pravi:

    Iz napisanega sklepam, da vam ni dolgčas. 🙂

  2. Vale pravi:

    @Vanja, v gostinstvu ti nikakor ne more biti dolgčas in ko se dobim z ostalimi gostinci, se vedno znova nasmejemo vsemu kar doživljamo in vidimo.

  3. jackie4grace pravi:

    zgodbe o ljudeh so najlepše. toliko nas je in vsak ima svojo … a ni to fino?

  4. Vale pravi:

    @Jackie res je.

Komentiraj