Kao musaka …

… ki jo narediš, ko imaš v hladilniku par stvari tik pred potekom roka oziroma, ko so stvari v hladilniku takšne, da jih druga polovica zaužije samo, če jih malo predelaš …

Tale musaka je narejena iz njene glavne  sestavine krompirja, ki ga narežete na tanke rezine in ga v mikrovele na 500 njenih stopinj pustite mikrovelati cca 15 minut. Nato ga malo naoljite z oljčnim oljem in nasolite. Kuhano govedino, ki vam je ostala od goveje juhe zmeljete. V ponvi, zopet na oljčnem olju, prepražite eno večjo čebulo, ji dodate piksno pelatov, nastrgan korenček, osolite, pomajaronite in potimijanite. Vmešate mleto govedino in pustite, da se ohladi. Nato po musakasto zlagate. Plast krompirja, plast paradižnika z govedino. Vse skupaj obložite s sirom, ki ste ga našli v hladilniku in je bil po robovih že malo plesniv, prelijete z jajcem, ki ste ga osolili in razžvrkljali z malo mleka, kisle smetane pa niste dodali, ker je niste imeli, v štacuno pa zaradi tega tudi niste hodili. Vržete v prej ogreto pečico (170°C) in pečete 30 do 40 minut.

Če se vam slučajno kaj kadi iz pečice in imate v kuhinji polno dima, je to zato, ker ste vse skupaj dali v premajhen pekač in se vam je potem sir scedil na dno pečice ter se fino žgal.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s