Jesenski zvezki …

… je že res, da jeseni še ni, ampak barve tega recepta so čisto jesenske, k čemur pripomorejo:

  • 3 večje čebule
  • 3 večji korenčki
  • 1 večja rumena paprika
  • 2 večji rdeči papriki
  • 2 večja stroka česna
  • 6 večjih svinjskih zrezkov iz vratovine
  • žlička svinjske masti
  • nova ponva iz keramične prevleke na katero je moja malenkost sila ponosna

In potem gre čisto ajnfoh (beri enostavno):

Čebulo fino tanko naseckaš in jo na masti pražiš do lepe karamelne barve. Medtem osoliš zrezke in jih dodaš h karamelizirani čebuli. Popečeš jih z obeh strani ter dodaš nastrgan korenček (nastrgal si ga z nožem za lupljenje krompirja) in na trakce narezano papriko. Zmanjšaš ogenj, pokriješ in počakaš, da vse skupaj spusti svojo tekočino ter kuhaš tam 15 minut. Nato zaliješ z juho (če je nimaš pač vzemi vodo), toliko da zrezki še malo kukajo ven in kuhaš minimalno uro, najbolje uro in pol, da se vse fajn zažmohta, dobi okus in zgosti. Čisto na koncu stisneš v vse skupaj še česen, pomešaš, po želji dodaš še žličko kisle smetane in malo mletega peperončina ter pomažeš s kruhom.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Jesenski zvezki …

  1. Kitty says:

    Hm, sem šla 3x naslov brat, ker sem mislila, da je moja glava brala zvezki kar tako …

  2. Vale says:

    :-)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s