Filovani odgovor …

… na vprašanje kaj je tisto na sliki, lahko preberete tukaj ali pa tukaj ter s tem tudi ugotovite, da nihče od treh sodelujočih ni bil nič kaj prida blizu. Si pa lahko kljub temu lahko pripravite s filo od teh krasnih klobasic tele okusne polnjene čebule.

Polnjene čebulice

Poleg file za salsiccie potrebujete še:

  • 4 bele čebule
  • 1 večjo rezino belega kruha
  • pljunek mleka
  • pest naribanega parmezana
  • ščepec koriandra in kumine
  • oljčno olje

Alora, čebule operete in jih kuhate v slanem kropu 10 minut. Nato jih splahnete z mrzlo vodo, previdno olupite (previdno zato, da ne odrežete spodnjega dela, saj vam bodo razpadle), razpolovite in izdolbete tako, da pustite samo zadnji dve plasti. Polovico izdolbljene vsebine naseckat ter skupaj s kruhom, ki ste ga namočili v mleku, ter parmezanom vmešate v maso od klobasic. Osolite, začinite s koriandrom in kumino ter nadevate čebulice, ki jih nato postavite v z oljčnim oljem nakapan pekač. Dolijete še čisto malo vode (za prst) in postavite v prej ogreto pečico na 160°C ter pečete 45 minut. Če na koncu voda še ni izparela jo odlijete ter na 180°C pečete še 5 minut.

Odlična kulinarična predigra oziroma predjed.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s