Edi …

… Edi kraljuje tam ob Soči že kar dosti let, če ne desetletij. Prvič sem bila pri njem na nekem mičkenem in simpatičnem motozboru, bo že kar 10 let nazaj,  ko je bil to en tak miniaturen kamp, na trati poleg so se pasli konjiči, iz lesene kobače pa je dišalo po Edijevih palačankih, s katerimi še dandanes kraljuje.

pivce

… nato sem k njemu zopet zajadrala lansko leto, skupaj s Fifo in Biftijem smo kampirali dve noči. Čisti chill out, nirvana, relaks, meditacija. Svež zrak, ki ga izpod kampa prinese Soča in nad kampom planine, ki ga obdajajo, čistoča, ki je marsikdo doma ne primore, simpatično in prijazno osebje, ki čisto potihem, še preden prvi gostje pokukajo iz šotorov in prikol, urejajo okolico in poskrbijo, da dobiš prvo jutranjo kavico z nasmeškom na ustih, odlična hrana, ki ji je letos pridal piko na i sveže pečen janček in seveda točeno češko pivo, temno in svetlo, da o domačem vinu ne izgubljam besed. Zvečer vse skupaj diskretno popestrijo sadni krožniki, ki jih Edijeve punce razdelijo po mizah, skupaj s šopkom žajblja, ki ti ga Edi prinese na mizo, ko si spraznil že buteljko, dve, tri in ti namigne, da ga tako malo prežveči, ker je dober za dlesni, pa tudi za dobro počutje naslednji dan.

palacinke

… ko pobaraš osebje, kje bi lahko napolnil svoj GSM ti mirno odvrnejo, da kar v kopalnici. In ko v skrbeh pobaraš, če ga ne bo morda kakšen mimoidoči ukradel, ti z nasmeškom na ustih odgovorijo, da ni straha. In res, četudi si Vale in ga potem pozabiš tam še kakšen dan, dva, ni skrbi, da bi ga kdo vzel. Vedno čaka tam. Morda ga vmes samo kdo izklopi, ker polni svojega.

… Edi je kralj v svojem kraljestvu in ko si na obisku pri njem se tudi sam počutiš kraljevsko. Mali raj tam pod Kobaridom, kjer se pečejo najboljše palačinke in kjer ob jagenjčku samo obmolkneš in se ne spomniš, kdaj si nazadnje jedel tako finega.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s