SANDI …

… ima oštarijo čisto blizu naše votline. V bistvu nad oštarijo piše pizzerija, ampak je le-ta vse drugo, samo pizzerija ne. No, saj imajo pizze, samo so vse enake, pa če naročite mehiško, margarito, štiri letne čase ali pa kaj drugega, ker ko Sandi pobere naročilo in ga odda mami, sestri ali očetu v kuhinju, slišite samo: “Tri pizze.”

… skratka, Sandi, ki ima oštarijo čisto blizu naše votline, je tudi oštir. Pa ne navaden oštir. Ko sem ga prvič obisakala in videla (takrat še nisem bivala v votlini zraven Sandijeve oštarije), sem MNB (Moji Najljubši Bjondi) prišepnila na uho:
“Bogi.”
“Zakaj pa?”
“Ja, ker je prizadet, pa dela.”
“Mona, saj ni prizadet, pijan je.”

No, to je bilo moje prvo srečanje s Sandijem. Človek je bil že tako nabasan, da sem pač mislila, da je prizadet, saj je še komaj govoril, takisto hodil. Ampak to prvo srečanje je pustilo tudi odlično zadovoljene brbončice. Domač bakala, hobotnica v solati, kalamari, škampi, ribe, školjke … mmmmmmm, s prsti polizano. Vse izpod rok njegove familije v sestavi, kot že omenjeno zgoraj, mame, očeta in sestre.

Drugo srečanje je bilo zopet šokantno, saj sta za sosednjo mizo dva mladiča (beri zaljubljen najstniški parček) želela meni. Sandi jima je najprej lepo razložil, da je najboljši meni on sam, ampak mladiča se nista dala. Sandi je pogledal proti naši mizi, zavil z očmi, da me je bilo strah, da bodo ostale v malih možganih ter jima prinesel meni. Mladiča sta se po desetih minutah odločila, da bosta (napaka njunega življenja) pizzi in to štiri letne ter mehiško. Sandi ju je še enkrat opozoril, daima zelo dober pastičo, pa se mladiča nista dala. Seveda sta dobila na mizo dve identični pizzi, po dnu še malo zažgani in ko sta se pritožila, jima je  že kar zelo tečen zabrusil: “Sem vama rekel na začetku kako in kaj, zdaj pa imata kar sta hotela,” zopet pogledal k naši mizi, še bolj zavil z očmi, šel za šank, si natočil šilce domačega ter zabrusil vedno enaki setavi za šankom: “Pa kaj mi razbijajo bale, naj gredo domov.”

No, odtlej smo s Sandijem prav fajni sosedi in vsake toliko, ko si zaželimo dobre domače morske hrane, odpujsamo k njemu. In Sandi nas vedno razvaja z domačo pašto (v katero tako izpod pulta vrže malo prstacov), odličnimi kalamari (ne naročajte lignjev, ker bo rekel, da jih nima in vas nagnal domov), svežimi brancini, gratiniranimi kapesantami, skratka vsem, kar ima tisti dan svežega in pripravljenega, da o njegovem domačem radiču niti ne govorim. Zraven vsake toliko nažene kakšno mizo z besedami: “Ne mi razbijat bal, lahko greste tja od koder ste prišli, tukaj ne boste dobili nič.” Občasno napizdi tudi naše omizje, če ga preveč šetamo in nam zabrusi naj se jeb***, potem pa da na mizo liter domače žganjice in polovico spije sam.

Za šankom vedno kadi, kot tudi vsi gostje v oštariji, zato se zna zgoditi, da boste pozimi, ko je premzrlo za obedovanje na terasi, jedli v dimni zavesi. Njemu je čisto vseeno za protikadilski zakon in lahko se pač jeb***, če vas njegova dimna zavesa moti. Iz zvočnikov se vedno sliši rock glasba, občasno, ko je že fajn nažingan, po pomoti kakšen radio. Ko ga pobarete po zdravju, bo vam povedal, da ga jeb*** križ, še bolj pa želodec. Na vparšanje: “Sandi, kaj boš spil na naš račun?” pa bo vedno odgovoril: “Joj, hvala, danes nič, je bilo včeraj preveč,” čez pet minut pa se bo vsedel z vami za mizo s svojim šilcem in ga zvrnil.

To je naš Sandi, ki je najboljši oštir v okolici Kopra, če vam seveda odgovarja njegov karatker oziroma, če odgovarja vaš karakter njemu.

Vas mika, da bi okusili morske specialitete njegove družine in doživeli malo drugačno postrežbo? Lahko me poemajlirate in izdala vam bo koordinate. Ampak ne me krivit, če vas bo pognal čez dvorišče še bolj lačne kot ste prišli. Za dobro hrano je pomembno samo, da mu ne stopite na živec. To pa dosežete s tem, da se mu prepustite in si ne izmišljujete preveč.

Ob torkih in sredah ne obratuje, vikend variante si privoščite samo ob predhodnem naročilu, drugače boste zaman čakali za prosto mizo, ostale dneve pa vseeno preverite, če obratuje. Trenutno ima namreč zaprto, ker je na dopustu. Jeb*** se njemu za turistično sezono in turiste.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

6 Responses to SANDI …

 1. papasinka pravi:

  kolk me je pa tole nasmejal :)) fino je imet v svoji bližini kšnga strica k je posebn v svoji posebnosti.. to so tej stari kalibri, k se ne dajo premaknt, pa furajo svoje do kraja, haha.. ful dobr, čuvejte ga 😉

 2. aljaz pravi:

  Ker sam tudi zahajam tam in imam zelo rad Sandija, bi te prosil, da tisto izpod sanka na pasto skines s clanka, da ne bodo tezave.
  Drugace super clanek!

 3. Tilio pravi:

  DEFINITIVNO: ostarija No.1
  Tako to je nas SANDI…..zato se vsaki dan ko je odprt tam oglasimo 😉
  Boljsega opisa v enem sklopu se nisem slisal 😉
  p.s. se pridruzujem opozorilu prejsnjega komentarja……

 4. Gavioli pravi:

  Nasmejan do solz! Takšen opis pa ti polepša dan..
  Kr takoj bi skočil tam na rosno ohlajeno…

 5. Tilio pravi:

  Ma danes obvezno na marendo!

 6. Vale pravi:

  Saj nikjer ne piše kje je Sandi, tako da ne bo nobenih težav 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s