(Ne)zgode in nezgode – zadnjič

… je že tako, da če človeku gre tri mesece  vse narobe, težko začne verjeti, da je začelo iti na boljše in tudi malo s strahom na vprašanje: “Kako si?” pošteno odgovori: “Dobro,” ker ima ob tem občutek, da bo zopet šlo vse narobe.

Ampak glej ga zlomka. Urnik napišem prej kot v eni uri in po dveh dneh ni cel počečkan in prečrtan. Kozarci so naslednji dan, ko pridem v službo celi in jih ne manjka po dva, tri pakete. Personal je dobre volje in se razume med sabo. Informacijski sistem sem nekako osvojila, čeprav še vedno trdim, da je eden uporabniku najmanj prijaznih. Ljudje so ugotovili, da pa imamo  res dober sladoled in se vračajo nazaj, kljub temu, da nimamo 100 gramskih kepic, ampak samo 70 gramske. Začela sem uživati v kuhanju sladoleda in celo že malo ustvarjati po svoje … Psssssssssssst. Dovolj, da ne bo res spet šlo vse narobe.

Po dveh mesecih obratovanja, mi je moja pomočnica rekla: “Vale, ne sekiraj se. Boš videla, ko bomo čez nekaj časa gledali nazaj, se bomo samo še smejali. ” No, ta trenutek še ni prišel. Ko pogledam nazaj, bi se še vedno naraje zjokala. Vsekakor je bil to moj največji maraton vzdržljivosti do sedaj. Tako fizične, kot psihične. Ampak, kot je rekel Ključna podrobnost: “Porkamad*** Vale, boš pa ja zrihtala stvari!”

Prite kaj na kavo, pa na sladoled. Pa ne bodite neučakani kot nekateri, ki se že na vhodu derejo: “Eno kratko v kozarčku, pa natren mi dajte noter, ko kava v kozarček teče, da se stopi, ker sam ga ne bom mešal. Zraven mi pa dajte deci vode z dvema kockama leda. Ženi pa navadno kratko, pa peno posebej, pa ne več pene kot 0,5 dcl.  Kolegica bo pa dolgo kavo s hladnim mlekom in peno v skodelico od čaja, pa pena naj ne bo preveč vroča.”

In ja, Mojito znamo narediti pravi, pa čeprav vi trdite, da je pravi s sladkornim sirupom in tremi četrtinami limete, ki ne sme biti preveč stolčena, da ne bo prekisel, premalo pa tudi ne, ker se potem preveč mete čuti, pa tudi mete ne sme biti preveč, ravno prav.

Pa na eno kepico, čeprav nimamo kepic, damo tudi dva okusa, treh ali štirih pa ne, ker enostavno to z lopatko ne gre, pa četudi boste vsak dan, štiri dni zapored prišli povedati, da hočete kepico, ne lopatke in boste potem zahtevali od šefice naj vam pokliče šefico, ker se vam zdijo lopatke nehigienske in priporočate metalačku, karkoli že to je.

Ledeni čaj imamo pa tak v flaškah, lahko pa vam naredimo tudi Cha-jevega, ki bo leden, ampak tistega vmes pa nimamo. Sploh ne takega, ki bo nekje vmes med tistim iz hladilnika in tistim iz skladišča. Ker nimamo med skladiščem in hladilnikom ničesar spravljeno.

Je pa res, da se včasih v naši strežbi še vedno najde kakšen polž, ki ne zna prestaviti iz prve v tretjo, kamoli v četrto ali peto. Takega polža potem ponavadi jaz malo za ušesa primem in če ne pomaga, ga zamenjam. Ampak najhujše je, da potem dobiš še večjega polža, da o polžonkah niti ne izgubljam besed. In ko naletite na polža ali polžonko, zahtevajte šefico. Ponavadi se nahaja v kuhinji, kjer kuha in zamrzuje sladoled, stiska spremuto, peče toaste in vmes rešuje papirologijo. Se pa znajde tudi pred vitrino sladoleda, kjer vam prijazno razloži, da vam sladoled ne bo padel iz korneta in da ima zabaione okus vinskega šatoja. Če boste opazili, da ima po rokah ali obrazu plave ali rjave pike, pa se ne ustrašite preveč. To ni znak nobene hude prenosljive bolezni, ampak znak, da je kuhala čokolado in puffo-ta ter pri tem zopet bila bitko s sladoledno mašino, ki se je odločila, da jo malo popljuva. To pa počne zgolj zato (mašina), ker je jezna, če mora pripraviti preveč okusov hkrati.

Aja pa še to. Dajte stopit malo iz okvirjev, pa poskusite kaj novega. Šefica zadnje čase pripravlja take fine sladoledne zloženke, pa fino granito, da o jogurtu in cocktailih iz sladoleda niti ne govorim.

Sladoledne zloženke

p.s. Zredila sem se že za 2 kg. Redilna kura deluje.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

4 Responses to (Ne)zgode in nezgode – zadnjič

  1. mojcej pravi:

    joj, ku bi zdej en mojito!!!
    Pridemo po dopustu … pa ko bo manj gužve na Obali…

  2. Vale pravi:

    @Mojcej trenutno ga delamo z domačo meto in je prva liga 🙂

  3. Pingback: Halo Bing! « Ukročena trmoglavka …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s