Star kanal …

… nova birra, bi lahko rekli.

Skratka, bella Trieste, ki skriva v sebi mnogo več kot shopping, primore tudi dosti prijetnih birerij, kjer lahko ponavadi izbirate med več vrstami točenega piva ter več vrstami njihovih izvrstnih paninov. Pri tem vas naj opozorim, da so njihove cene piva precej nad našim povprečjem, saj boste odšteli za malo 3,00 EUR, za veliko pa od 4,00 EUR dalje. Bodite pozorni tudi na to, da ja včasih za njih malo pivo 2 dcl in veliko 4 dcl, ampak ni nujno.

Mahr´s

Ena takih prijetnih birerij je Al Vecio Canal, ki se nahaja prav na bivši meki kiča in cenene robe – Piazza ponteroso, ki ga zadnja leta lepo obnavljajo in na katerem dopoldan obratuje tržnica, popoldan pa uživači dobre hrane in pijače, saj je poln manjših kafičev, pivnic, restavracij in barčkov.

Pri Sandorju, ki je lastnik omenjene birerije, boste lahko na špini poleg Mahr` sa dobili še Rosenheimer-ja ter pšenično Schneider Weisse, v steklenicah pa kar nekaj belgijcev in tudi Rauchbier od Schlenklerla. In ko boste tako lepo srebali pivo, ki je seveda postreženo kot se šika, se vam bodo sline pocedile ob pogledu na desno stran šanka, kjer se vsak dan bohoti prosciutto cotto (kuhan pršut), ki ga Sandor nareže na ravno prav debele šnite, naloži v fino zapečeno žemljico ter začini s sveže naribanim hrenom.

Panin

O tem, kako nemarno mi je zakrulil želodec ob pogledu na florentinca, pa kdaj drugič …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Star kanal …

  1. Einherjar pravi:

    Schlenkerla FTW!!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s