Fžu

… mlad, stročji fžu (beri fižol), ki sem ga pripravila poleg čisto navadnega teleta.

fžu

… naseckate par mladih čebul. Paradižnik narežete na kockice ter prepražite vse skupaj na zeliščnem maslu. Dodate zamrznjen ali svež stročji fižol (300 g), osolite, poprate, zalijete z juho toliko, da je fžu pokrit in kuhate cca 20 do 30 minut. Ko voda povre dodate dva stroka strtega česna, ščepec grobo mletega popra in ščepec grobo mlete pekoče paprike. Premešate in postrežete. S čisto navadnim teletom seveda.

Zakaj se fžu sveti? Ker sem neki fotko popravljala, pa se mi je ne da nazaj spravljat.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s