(Ne)zgode in nezgode – 2. del

… kazalec leve roke je lepo utripal, vsi so mi govorili naj ne delam več, jaz pa sem še vedno nosila oziroma prelagala škatle polne kozarcev in drugega pribora. Dva dni pred otvoritvijo nam je uspelo urediti lokal do te mere, da so lahko naredili čistilno generalko, sami pa smo uredili šank. Terasa je bila še vedno nedokončana, stoli in mize pa v Neaplju. Vmes smo preklinjali arhitekta, ki je, kako tipično, naredil skrajno neuporaben šank. Lep že, lep, ampak neuporaben. Sam se je šopiril s partnerji po lokalu in bežal pred mano, ko sem mu vsakič znova skušala razložiti kakšne napake je naredil.

… dan pred otvoritvijo, ko bi morali imeti zaposleni in študentje še zadnje izobraževanje s področja viskijev in cigar, smo v lokalu zopet imeli en kup delavcev – štromarje, mizarje, vodovodarje. Dostavili so tudi les za teraso, ki pa je bil, namesto temno sive barve, svetlo siv. “Ok, mi tega nismo naročil!” “Jah, drugega nimamo. Če hočete drugega, boste morali počakti teden dni.” “Teden dni? Jutri je otvoritev, kaj vam ni jasno. Les je bil naročen že januarja.”

… v kuhinji, ker prostora drugje ni bilo, je potekalo izobraževanje za uporabo blagajne in orderman-ov. Že od samega začetka mi program ni dišal in tudi naši natakarji so malo pisano gledali, medtem ko so testirali vse skupaj.

Če ne bi imeli lastnika/direktorja iz Rima, bi se verjetno še vedno ubadali s stoli in mizami v Neaplju. Ampak njegovi italijanski geni, ki so predvsem usmerjeni v nenehno vztrajanje, ki mu ga neizmerno zavidam, so pripomogli k temu, da je pet pred dvanajsto bilo vse na svojem mestu. No, vsaj izgledalo je tako. Skladišče in kuhinja sta bila še vedno natrpana, v pisarno pa si lahko prišel samo z neizmerno mero poguma in akrobatskih spretnosti.

Dan pred otvoritvijo je bil scenarij sledeč – gostom se ponudi v dopoldanskem času (seveda od 11. ure dalje) izbrano vino, likerčki, whisky ter izbrane sladice. V degustacijo se ponudijo specialitete lokala – domač jogurt, sladoled in ledena kava del nonno. Po 12.00 uri se postreže z brusketami in grško solato, korenčkom in zeleno z namazom, v popoldanskih in večernih urah pa s cocktaili ter prigrizki. Dopoldan se rola lounge glasba, zvečer pa malo bolj živahni pop in dance ritmi.

Vse bi bilo lepo in prav, če ne bi vsi skupaj prezrli najbolj pomembnega dejstva …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično, ... škavace. Bookmark the permalink.

4 Responses to (Ne)zgode in nezgode – 2. del

 1. napo pravi:

  jao vale, pa ti so ko film na poptv … prekinitev ob nepravem času 🙂

 2. Vale pravi:

  Napo, če ti povem, da sem se in se občasno še vedno počutim, kot da bi me nekdo postavil v enega od reallity show-ov ter preizkuša meje moje vzdržljivosti, tako psihične kot fizične 🙂 Pa nočem izpasti patetično, samo realno … ravno iz tega razloga sem se odločila, da del zgodbe, ki se dogaja zapišem, da slučajno kdaj ne bi pozabila 🙂

 3. Pika pravi:

  To sploh ni več na5to .. to je že na 6to 😉

 4. Kitty pravi:

  Kakšen cliffhanger!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s