Drugačna …

… solata. Iz cukrhuta, blitve, čebule in jajčka.

Cukrhut je koroško ime za radič štrucar, ki ga ponavadi delamo v solati s kuhanim krompirjem. Ampak tudi z blitvo pride zelo fin.

Radič z blitvo

Zadeva je čisto preprosta. Cukrhut narežete na tanke trakce, takisto blitvo in čebulo. Čebulo popražite na olivnem olju, da postekleni, dodate blitvo, zalijete z decilitrom vode in dušite, dokler voda ne povre. Še malo popečete in počakate, da se ohladi do mlačnega. Nato vmešate v cukrhut, osolite, poprate, dodate kis in malo oljčnega olja ter vmešate še narezano trdo kuhano jajce.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s