Drugačna …

… solata. Iz cukrhuta, blitve, čebule in jajčka.

Cukrhut je koroško ime za radič štrucar, ki ga ponavadi delamo v solati s kuhanim krompirjem. Ampak tudi z blitvo pride zelo fin.

Radič z blitvo

Zadeva je čisto preprosta. Cukrhut narežete na tanke trakce, takisto blitvo in čebulo. Čebulo popražite na olivnem olju, da postekleni, dodate blitvo, zalijete z decilitrom vode in dušite, dokler voda ne povre. Še malo popečete in počakate, da se ohladi do mlačnega. Nato vmešate v cukrhut, osolite, poprate, dodate kis in malo oljčnega olja ter vmešate še narezano trdo kuhano jajce.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s