Basa v testu …

… ki bi ji lahko rekli tudi hot dog iz pečice oziroma kranjska iz pečice, saj sem v testo zarolala pristno domačo kranjsko klobaso mesarstva Podobnik iz Čepleza (Cerkno), ki jo lahko kupite tudi na ljubljanski tržnici, če vas pot ne nosi mimo Cerkna. Pri tem vam bo prodajalec povedal, da se njihova kranjska skuha tako, da zavreš vodo, odstaviš lonec, vržeš vanj kranjsko in jo pustiš počivat 20 minut. In res, kranjska je, skuhana na takšen način, ravno pravšnja.

Kranjska v testu

In ko je skuhana, jo lahko, podloženo s sirom, zavijete v testo, ki ste ga naredili iz 40 dag bele moke, kvasa, cca 1 dcl mlačne vode, žličke oljčnega olja in soli. Štručko premažete z razžvrkljanim jajcem in pečete v prej ogreti pečici (180°) 40 minut.

Kranjska v testu

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s