Cellentani iz pečice …

… oziroma Cellentani radicchio e speck v originalu iz meni ljube knjige Cucinare con il forno (“kuhanje v pečici”), meni ljube pa zato, ker najraje pripravljam jedi iz pečice, ker so preproste, hitro gotove in okusne. Tale je bila med decembrskimi prazniki pomazana s prstom.

Cellentani

Kakopak lahko namesto cellentanov (200 g za dve osebi) uporabite kakšne druge, vam ljube, testenine, vsekakor pa ne sme manjkati:

  • 40 g sira fontina (lahko ga nadomestite s kakšnim drugim kravjim sirom, če fontine ni v bližini)
  • 1 glavo trevižanskega radiča
  • 20 g slanine
  • 20 g grana padano
  • 1 manjšo šalotko
  • žličko masla
  • timijan
  • sol, poper

Allora, medtem ko kuhate testenine, naseckate in opražite šalotko na žlici masla, dodate slanino, popečete in dodate še na rezine narezen radič ter dušite cca 10 minut. Solite, poprate, dodate timijan in polovico grana padano. Pekač obložite s peki papirjem, premažete z maslom in polagate plast testenin, plast nadeva, plast sira ter ponovite minimalno 3x (odvisno kako velik pekač ste vzeli). Na koncu posujete z grana padano in obložite z drobtinicami masla. Pečete v prej ogreti pečici (200°) 10 minut.

Preden postrežete pustite v pečici počivati 10 minut.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s