Dietno …

… poleg vseh obljub, zaobljub in presekov dogodkov, je ena od najbolj pogostih novoletnih aktivnosti tudi hujšanje. Sicer v naši votlini ob prehodu iz starega v novo leto ničesar ne obljubljamo, tudi se ne zaobljubljamo, pa tudi razne diete niso pogojene s tem obdobjem, ampak današnji recept je res tisti, ki ga moja malenkost koristi, ko občasno zbija kilograme. O tem sem že pisala tukajlele … je pa iz arhiva, ker sem letos zbila svoje kilograme že pred božičem in so tudi med prazniki ostali zbiti, saj so bili delovno hiper aktivni (prazniki, ne kilogrami).

Skratka, predstavljam vam koromač s krompirčkom. Sila preprosta in okusna jedača, ki jo pripravite apcap (hitro po koroško).

Koromač s krompirjem

Koromač naseckate na rezine, takisto olupljen krompir. Medtem ko kuhate krompir v slani vodi, ki ste ji dodali lovorov list, strok česna, ščepec majarona in timijana, na maslu prepražite naseckano  šalotko, počakajte, da postekleni in jih dodajte naseckan koromač. Še malo popražite, zalijte z malo vodo, počakajte, da voda izpari in dodajte skuhan krompir. Malo popecite in postrezite.

Ako ne hujšate, si zraven privoščite sočen zrezek.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s