Mesovje z grmičevjem …

… okoli naše votline je ogromno rožmarina, sivke in lovora. Torej grmičevja, ki ga pridno uporabljamo pri kuhi. No, ne celih grmov, da ne bo pomote.

Mediteransko mesovje

… zgornje mesovje mlade govedi je položeno za 24 ur v oljčno olje, našpikano pa z lovorovimi listi, rožmarinom, timijanom in majaronom . Osoli se preden ga denemo v zelo vročo ponev, v kateri ga popečemo na hitro z obeh strani. Medium je tisto, kar imamo v naši votlini radi – meso naj bo še malo rožnato, ampak krvi pa naj ne spušča več. Preden ga serviramo, ga za 3 do 5 minut zavijemo še v alu folijo.

Drugače pa je grmičevje sila prikladno tudi za perutnino.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Mesovje z grmičevjem …

  1. Emeta says:

    Takšno domače grmovje si moje brbončice želijo. Letos so moje roke zgolj žajbelj s pravega konca uplenile. In tako pripravljeno mesovje sem pred kratkim pri prijatelju sprobala. Slastno, da je še Moj hvalil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s