Mesovje z grmičevjem …

… okoli naše votline je ogromno rožmarina, sivke in lovora. Torej grmičevja, ki ga pridno uporabljamo pri kuhi. No, ne celih grmov, da ne bo pomote.

Mediteransko mesovje

… zgornje mesovje mlade govedi je položeno za 24 ur v oljčno olje, našpikano pa z lovorovimi listi, rožmarinom, timijanom in majaronom . Osoli se preden ga denemo v zelo vročo ponev, v kateri ga popečemo na hitro z obeh strani. Medium je tisto, kar imamo v naši votlini radi – meso naj bo še malo rožnato, ampak krvi pa naj ne spušča več. Preden ga serviramo, ga za 3 do 5 minut zavijemo še v alu folijo.

Drugače pa je grmičevje sila prikladno tudi za perutnino.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Mesovje z grmičevjem …

  1. Emeta pravi:

    Takšno domače grmovje si moje brbončice želijo. Letos so moje roke zgolj žajbelj s pravega konca uplenile. In tako pripravljeno mesovje sem pred kratkim pri prijatelju sprobala. Slastno, da je še Moj hvalil.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s