Hokaido …

… bučkina župca je sila okusna. Če še kdo ne ve, so Hokaido bučke tiste lepe okrogle oranžne. Zelo okusne in primerne za vsesortne jedi.

Včasih je na Koroškem veljajo, da so buče hrana za prasce, zato so nas čudno gledali, ker Mama Zinka že od nekdaj pripravlja bučkin zos, štrudl iz bučk, pa pohane bučke. Ampak časi se spreminjajo in z njimi tudi Korošci.

Skratka pri nas smo oni dan skuhali župo, ki se seveda ni pojedla tako vroča, kot se je skuhala.

Župa iz bučk

Receptura je bila sledeča:

Eno srednje veliko bučo, ASAKA, prerežite na pol. Očistite meso semenk in izdolbite obe polovički z žlico. Očiščeno meso denite v lonček kuhaj ter dodajte nekaj cvetov cvetače (tam enih 10), ščepec kurkume, ščepec mlete sladke paprike, pol žličke masla, osolite, poprajte in kuhajte 30 minut. Nato jo fino zmiksajte, kuhajte na majhnem ognju še 5 minut in stisnite vanjo strok česna. Postrezite s kapljicami bučnega olja ali pa z žličko kisle smetane.

P.S.
Onka me je s svojim komentarjem spomnila na dokaj dobro ameriško pivo Saranac pumpkin ale.

Pumpkin ale

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hokaido …

  1. kameleonka says:

    Da, tudi jaz delam bučno juhco na tak način, le da brez cvetače. Gor pašejo tudi nasekljana in popražena bučna semena.

  2. Vale says:

    Zadnjič sem v Bruslju pila pumpkin ale Saranac … ni bil švoh … bom dodala fotko🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s