Prazna glava, polna glava …

… in to zeljna.

Polnjena zeljna glava

Jed je resnično okusna, na oko zanimiva, edino praznjenje te glave v namen, da se jo napolni z drugačno vsebino je živa je***, na začetku, prvič. Ko enkrat pogruntaš sistem, je vse skupaj sila preprosto.

Recept za polno glavo smo objavili TUKAJ >>, bralcem bloga pa bom razkrila tehniko praznjenja glave.

Za praznjene glave potrebujete predvsem oster nož, nedrsečo podlago in obilo previdnosti, ker se lahko drugače hitro porežete. Skratka, ko glavi odstranite tiste prve liste, ki so ponavadi malo umazani, se lotite zeljnega storža. Z nožem previdno zarežite okoli njega par globokih rezov, ki jih med sabo povežite in storž izdolbite iz glave. Izdolbsti morate celoten storž, saj je zadeva potem čisto preprosta. Pokazali se vam bodo zeljni listi, ki jih samo odstranjujete enega za drugim, kot jih ponavadi odstranjujete iz zunanje strani zelja, le da je postopek obraten. Ko odstranite toliko listov, da celotna debelina zunanjih listov glave meri cca pol do enega centimetra, je glava pripravljena za polnjenje.

Izdobljena zeljna glava

Gre za modificiran francoski recept (badartte), kjer smo namesto vina uporabili pivo in glavo napolnili po postopku, ki sem ga opisala. Original recept je malo bolj preprost, saj se glava polni iz druge strani, kar pomeni, da ne rabite odstranjevati zeljnega storža, je pa jeb*** ker po originalni metodi odstranite zeljne liste, napolnite sredino in jih potem zložite nazaj skupaj, pri čemer obstaja velika verjetnost, da se vam bo vse skupaj sfižilo.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s