Smotani zrezki …

… so tisti v smetanovi omaki, ki jih pri nas najraje mlati Ključna podrobnost, sama pa raje zmlatim spätzle z omako in tako je Ključna podrobnost sit in Vale cela.  Spätzle bomo delali kmalu v prihodnosti, saj sem na zadnjem popotovanju  uplenila aparat za delanje okroglih spätzlov (poznamo tudi dolge, ki so na sliki) ter litoželezno ročno izdelano ponvo, v kateri jih lahko sedaj fino fajn popečem.

Zrezke v smetanovi omaki, ki jo sama začinim še z gorgonzolo in peteršiljem pa pripravimo čisto enostavno.

Zrezki v smetanovi omaki

Svinjske zrezke osolimo in jih popečemo na žlici masla z obeh strani. Zalijemo z decilitrom in pol jušne osnove ali vode, dušimo na majhni temperaturi pol ure, nato pa ponovno zapečemo z obeh strani, da dobijo hrustljavo skorjico. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

Za omako potrebujemo:

  • 1,5 dcl Creme Fraiche
  • 0,5 dcl smetane za kuhanje
  • žličko masla
  • ščepec muškatnega oreščka
  • žlico sesekljanega peteršilja
  • 50 g gorgonzole

V ponev, kjer smo pekli zrezke,  damo žličko masla, Creme Fraiche,  smetano za kuhanje, osolimo, začinimo z muškatnim oreščkom in seskljanim peteršiljem. Na zmernem ognju mešamo ter dodamo še nadrobljeno gorgonzolo. Ko se gorgonzola raztopi in postane omaka fino kremasta dodamo zrezke ter kuhamo na nizki temperaturi še 5 minut.

p.s. Pazite pri dodajanju soli, saj je gorgonzola slana in lahko omako hitro presolimo.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s