Pečeni češpli …

…  so na sliki pod postom z naslovom “Pike poke …” in zelo blizu pravilnemu odgovoru je bila, “med mnogimi”, ki so odgovarjali, Kajakaja. Gre za preprost koroški recept in za osvežilen kompot, pri katerem namesto vode uporabimo mleko. Če nimate sliv, lahko uporabite tudi sveža jabolka ali hruške.

Pečeni češpli

Pečene češple pečemo po naslednjem postopku:Sveže slive izkoščičimo in jih zložimo v posodo, v katero zlijemo toliko mleka, da pokrijemo slive (priporočam domače mleko). Dodamo tri velike žlice sladkorja (sama sem uporabila demeraro, zato je kompot rjavkaste barve) in kuhamo na nizki temperaturi dokler se mleko ne sesiri. Ko se kompot ohladi, ga damo za dve uri v hladilnik, saj se postreže hladen.

Kajakaja čestitke za nagrado, več o prevzemu kivijev pa po mailu.

Alain, kaj dejansko obstajajo krvavice v mleku?

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Pečeni češpli …

  1. Alain says:

    LOL …no ja verjetno res ne obstajajo krvavice v mleku… a tako je zgledalo na fotki🙂 Domišljija nima meja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s