Pametne buče …

Tam pri Caponati so nekateri hoteli menjati melancane z bučkami, pametne buče smo povedale, da to pač ne gre, kljub temu pa so potem nekatere bučke pristale v caponati, ker so pozabile na nakup melancan …

Sama pa sem oni dan pripravila eno tako fino bučno prilogo s posušenimi paradižniki, ki jo lahko uporabite, kot že napisano, kot prilogo k mesu ali rižu, lahko pa tudi kot namaz na brusketah.

Bučke s posušenim paradižnikom

Bučke s posušenim paradižnikom

Torej pišite in potem še skuhajte:

Veliko naseckano čebulo opražite na oljčnem olju. Dodajte ji na trakce naseckano rumeno papriko, špic imenovano, ter dve olupljeni in na tanko narezani cuketi (sama jih  naribam na kolobarčke). Pražite, da cukete spustijo vodo ter dodajte še šest na tanke trakce narezanih posušenih paradižnikov. Osolite, dodajte mičkeno kurkume in ščepec timijana. Dušite cca 10 do 15 minut. Na koncu zalijte z decilitrom paradižnikove omake in pražite še 5 minut. Postrežite toplo.

p.s. Tole bučkovko oziroma Kürbissuppe pa smo mlatili včeraj v Traunstein-u.

Kürbissuppe

Kürbissuppe

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s