Filane paprike …

… tokrat brez slike in samo zato, ker večina naključnih obiskovalcev mojega bloga klikne nanj medtem, ko išče recept za polnjene paprike. In tako za vse, ki ne veste kako filat/polnit paprike tale odličen recept, ki ga uporabljam sama in za katerega potrebujete:

  • 6 paprik
  • 2 čebuli
  • 400 g mlete govedine
  • 5 g riža
  • 1 jajce
  • peteršilj
  • 300 g paradižnikov češnjevcev
  • 1/2 l paradižnikove kaše
  • žlička paradižnikove mezge (koncentrat)
  • ščepec mlete paprike
  • sol, poper, sladkor, olje

Sledi:Čebulo narežite na tanke rezine in jo prepražite na žlici olja. Dodajte meso, mleto papriko, osolite, poprajte in dušite cca 20 min. Medtem skuhajte v slanem kropu riž in ga ohlajenega dodajte mesni mešanici, prav tako na drobno narezan peteršilj in jajce. Dobro premešajte. Paprike očistite semenja ter jih do 3/4 nafilajte z mesno maso.

Opražite na tanke rezine narezano drugo čebulo.

Vzemite ognjevarno globoko posodo s pokrovom in na dno položite praženo čebulo. Nanjo nadevajte polnjene paprike, zalijte z vodo do višine, da iz nje gleda še 1/2 paprik, dodajte na polovico narezane paradižnike češnjevce, pokrijte in pečite v prej ogreti pečici na 180 stopinjah cca 30 do 40 minut.

Po cca 40 minutah pečenja vzemite paprike iz pečice, jih položite na krožnik, v vodo pa vmešajte sol, dve veliki žlici sladkorja, paradižnikovo kašo in paradižnikovo mezgo. Dobro premešajte, denite nazaj paprike ter pečite odkrito v pečici še 15 do 20 minut.

Paprike lahko zamenjate z bučkami – cuketami ali melancani.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s