Pivo v kulinariki …

Pri nas večinoma velja prepričanje, da pivo paše kvečjemu k pici in hamburgerju, mogoče še h kranjski klobasi. Pa vendarle ni tako. Različne vrste in stili piva so lahko odličen spremljevalec prav vseh vrst hrane (da, tudi rib, testenin in tako dalje!), hkrati pa (odvisno od vrste in stila, seveda) tudi vrhunski aperitivi in digestivi, spremljevalci sladic in tako dalje.

Čeprav se pri Goldingu trudimo dvigniti kulturo pitja piva v Sloveniji, je to še vedno težak boj z mlini na veter, saj večina pivcev piva v Sloveniji pri naročanju te pijače še vedno gleda bolj na kvantiteto kot kakovost, hkrati pa se večina še vedno prepira kaj je bilo prej – kura ali jajce (beri: kaj je bolje – Union ali Laško), o tem, kako se jim pivo natoči in postreže, pa nihče več niti ne razmišlja.

Beer food matching

Beer and food pairing

Pri tržaških prijateljih oziroma društvu pivovljubcev večkrat organizirajo “Beer and food pairing” večere. V društvu Golding se na to še pripravljamo in obljubljamo, da bo v srednjeročnem obdobju tudi realizirano, do takrat pa si lahko nekaj koristnih napotkov preberete TUKAJ >>.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s