Cmok, cmok, …

… cmokni se. Tokrat s kruhovimi cmočki v goveji juhci.

Kruhovi cmočki

Kruhovi cmočki

Ključna podrobnost sicer ne odstopa od domačih rezancev, sama pa rada vkuhavam različne zadeve in tokrat sem pripravila, kot že zapisano, kruhove cmočke, za katere potrebujete:

  • 1 malo šalotko
  • ščepec naseckanega svežega peteršilja
  • 1 dcl pšeničnega zdroba
  • 1/2 stare žemlje oziroma približno enako količino starega belega kruha ali toasta
  • 1/2 dcl mleka
  • 1 jajce
  • žlico olja, sol in poper

Šalotko prepražimo na olju ter ji dodamo naseckan peteršilj. Ko lepo zadiši po peteršilju dodamo zdrob in mešamo dokler zdrob ne porumeni. Kruh narežemo na majhne kockice in ga prelijemo z mlekom. Dodamo ohlajeno mešanico zdroba, čebule in peteršilja, jajce, solimo in popramo ter dobro pregnetemo. Ko se zmes ne prijema več na roke jo pustimo počivati pol ure. Oblikujemo majhne cmočke, zavremo govejo juho (fin recept zanjo najdete tukajle) ter jih kuhamo 10 minut. Postrežemo z narezanim drobnjakom in korenčkom iz juhe.

P.S. Nimam novih krožnikov – juha s cmočki je bila kuhana na Koroškem🙂

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s