Zamudne obresti …

… oziroma preverite kaj plačate, ko plačujete preko položnic.

Sama plačujem položnice preko trajnika, vendar pri vseh to ni mogoče, zato tiste, ki jih ne morem, poravnam preko “klika”, ponavadi vedno okoli 20. v mesecu. Pri tem nekatere plačam pred rokom plačila, nekatere pa po roku plačila. Vedno pri plačilu pogledam, kaj račun vsebuje, saj se zadnje čase dogaja, da podjetja pri naslednjem računu, kadar plačam nekaj dni po roku plačila (pa to ni nikoli več kot 10 dni), na naslednjem računu kar avtomatsko zaračunajo zamudne obresti, ki znašajo od 0,05 do 0,14 EUR. Seveda jih vedno odbijem, saj jih ne morejo zaračunavati, če niso predhodno poslali opomina. Lahko pa si sami izračunate koliko prihodka nanese nekemu podjetje, če to zaračuna polovici uporabnikov in le-ti to plačajo, ker ponavadi ne pogledajo specifikacije računa.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... škavace and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Zamudne obresti …

 1. Ervina pravi:

  Ej hvala. Na to sploh nisem pomislila. Naš upravnik nam zaračuna zamudne obresti že za en dan kasnejšega prejema plačila (plačano pravi dan, samo zaradi pozne ure je transakcija na kliku nasednji dan)
  Meni linki na tvoj blog iz FBja ne delajo, ampak zdaj že vem kam moram it pogledat 😉

 2. Vale pravi:

  Takisto naš upravnik … verjetno imajo kar nek avtomatski program za izračun, saj sem jim izplača. 99% ljudi ne gleda specifikacije.

 3. klimbra pravi:

  Dej sam neki mi še razloži………a, ko ti z naslednjim računom pošljejo odbite obresti……in še nanje zamudne obresti……..a pol vzameš sekiro, pa greš koga mal “posekirat”………..

  Namreč…..v LJ nekateri “blazno” radi…..vse te cifrce preko leta beležijo, pošiljajo……itd……..dokler nekoga ne “posekiraš” direktno v pisarni…….pa še to ni vedno 100%, da se hec na naslednji položnici ne ponovi.

  Tko, da se včas sprašujem……”al sekiram sebe”……..al “sekiram” druge……..huhhhhhh…..kaj je bilo prej…..jajce al kura…..

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s