Poslednje govedo …

… o govedini tako ali drugače zaključujem s temle kratkim zapisom, primernim za zajtrk ali malico. Ljubitelji Štoparskega vodnika po Galaksiji se bodo strinjali, da ga ni čez sendvič iz čisto navadnega goveda,

Sendvič

Sendvič

ki ga pripravimo čisto preprosto. Vzamemo tretjino francoske štruce, jo prerežemo na polovički ter ju popečemo na kapljici oljčnega olja. Govedino narežemo na rezine ter jih prav tako popečemo, na koncu še rezine sira. Popečeni fracozinji namažemo s sirnim namazom, ju obložimo z rezinami paradižnika, zelene solate, popečene govedine in sirom.

S tem je trilogija o čisto navadnem govedu končana. Če pa koga slučajno zanima. Nož v ozadju je moja malenkost dobila od Ključne podrobnosti. Seka, seklja, reze, rezlja … naravnost wunderbar.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Poslednje govedo …

  1. Alain pravi:

    Keep it simple in okusna zadeva. Sam naredim malce različno izpeljanko a uživam tako kot ti.
    “Thumbs up” za politično korekten in kulinarično uporaben zaključek opusa o govedini oz. govedih 😉

  2. emetadindon pravi:

    Sem se že na začetku prispevka spraševala, kako je z nožem. Če je pravi in to. 🙂

  3. kameleonka pravi:

    Sem postala lačna. Mislim da moram it domov in si skuhat kosilo. Pardon. pozno kosilo. 🙂

  4. Pingback: Uporabna govedina … « Ukročena trmoglavka …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s