Bamberg und pfifferlinge …

… pa smo jo mahnili, nekateri zopet, drugi prvič, v Bamberg. Idealno mesto za tiste, ki imate radi zgodovino, arhitekturo in kulturo. V Bambergu se vedno in povsod dogaja in to marsikaj. Če pa imate poleg vsega tega radi še kakovostno pivo, potem vam priporočam, da ga  obiščete čim prej.

Lahko bi vam na dolgoin široka razlagala o zgodovini piva v Bambergu, ampak srčno upam, da bo Ključna podrobnost kmalu objavil kaj strokovno podkovanega tukaj, sicer pa si lahko nekaj o zgodovini piva in Bambergu preberete tudi tukaj.

In ker gre res za zgodovinsko mesto, boste lahko v dobri hrani, ob dobrem pivu uživali v pivnicah starih tudi do 500 let.

Ko sem bila letos prvič v Bambergu je bila sezona špargljev, tokrat pa sem, na mojo srečo, naletela na sezono lisičk. Ponujali so jih v raznovrstnih oblikah – v juhi, v omleti, v sendvičih, v omakah in seveda tudi s spaetzli, mojo najljubšo nemško jedjo.

Pfifferlinge

Pfifferlinge

Postregli so nam jih v najstarejši pivovarni v Bambergu Klosterbräu, kjer sem zraven srebala eno svojih najljubših pšeničnih piv Braun´s Weisse. Če vam povem, da “gajba” tega res kakovostnega piva (20 steklenic) stane 13,5 EUR, je to drugi razlog, da se odpravite na izlet, da vam o tem, da je Bamberg znan tudi po dimljenem pivu tako imenovanem Rauchbier, ki vam ga v pivnici Schlenkerla natočijo iz lesenih sodov, zraven pa se odlično prileže svinjska pečenka s krompirjevimi cmoki, niti ne govorim.

Cmoček

Cmočki

P.S.
Ljubitelji lisičk, najdete nekaj izvrstnih receptov na tejle strani >>

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično, ... popotniško and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Bamberg und pfifferlinge …

 1. sv3der pravi:

  pfifferlingi so super. zdej je pravi cas ja, ravno ta vikend sem se z njimi mastil v bliznjem Trierju, kjer zal nimajo nobenega izvrstnega domacega piva. imajpo pa mosel riezling :)))

 2. Vale pravi:

  Sv3der, da ti ne povem, da najprej nisem niti vedela kaj so pfifferlinge. Pred vsako pivnico je pisalo na tablah z velikimi črkami pfifferlinge in sem že razmišljala, da delajo kakšno posebno pivo 🙂 Na kar le na eni vidim tudi narisane 🙂

 3. sv3der pravi:

  LOL, ne mislit’, da sem jaz pred leti kar s prve vedel 😉

 4. napo pravi:

  juhej! … ravno včeraj svs s kolegom kisinom v neposrednem radijskem prenosu zdegustirala flašo rauhnjenega aecht schlenkerle maerzna … posnetek kani kmalu pristati na kruhu in vinu … izjemen pirček za k pašteti iz dimljene postrvi … babmerg!

 5. Vale pravi:

  Napo, saj flaša je good, samo ni primerjave s tistim direkt iz soda 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s