Radicchio trevisano

… nekaj, kar me na pomlad pri branjevkah sila razveseli. Dober je, pripravimo ga lahko na različne načine in nikoli se ga ne naveličam.

En tak italijansko koroški recept vam zaupam zanj:

Radicchio Trevisano

Radicchio Trevisano

Potrebujete:

– trevižanski radič
– žlico zaseke
– pol žličke svinjske masti
– manjšo šalotko
– trdo kuhano jajce

Radič očistimo, ga asaka presekamo nežno na pol in osušimo. V ponvi segrejemo svinjsko mast in na njej popečemo radič. 3 minutke na vsaki strani, toliko, da malo porjavi. Denemo ga na krožnik, nato pa na preostali maščobi popražimo na tanko narezano šalotko, ki ji na koncu dodamo žlico zaseke. Radič osolimo, ga prelijemo z zabelo iz zaseke in čebule, okrasimo s trdo kuhamim jajcem in postrežemo z rženim kruhom.

Seveda, seveda, za vse, ki brez mesa ne morete. Voila. Tukaj še kombinacija s svinjsko pečenko (tokrat je bila namočena v teran) in krompirčkom iz pečice:

Trevižanski s svijo

Trevižanski s svijo

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Radicchio trevisano

  1. jackie4grace says:

    fino, pravkar sem izvedela, kaj bom danes jedla …🙂 radič prenesem v vseh različicah.

  2. Pingback: Koroški mini calzone … « Ukročena trmoglavka …

  3. Vale says:

    Ber tek Jackie, tudi jaz grem k tetki branjevki danes ponj … ga bom z olivcem in parmezanom …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s