Heidelberg …

… najstarejše univerzitetno mesto v Nemčiji (prva univerza je bila ustanovljena leta 1386), kar mu daje dinamičnost in živahnost. Res vam ne more biti dolgčas, razen, če niste sami dolgočasni.

… ker sva s Ključno podrobnostjo pohajala po Heidelbergu v času, ko je bila zunaj gosta, gosta megla, da bi jo lahko rezal, povprečna temperatura pa -2, sva (težko nama) več časa namenila degustaciji lokalnega piva in hrane, kot ogledu turističnih znamenitosti.

mmmm

mmmm

… izbira je bila velika, okušano pa več kot odlično. Med moje zmagovalce se je vsekakor uvrstil “Der Vetter”, ki ponuja tradicionalne nemške jedi in okusna domača piva, med katerimi najdete tudi najmočnejše pivo na svetu. Pa ne po alkoholu, temveč po vsebnosti sladu (če nisem prav napisala, me bo že Grozni popravil). Slednjega vam postrežjo v 2 dcl kozarcu, njegov okus pa je res nekaj posebnega in težko ga boste spili več, kvečjemu manj. Sama bi ga z lahkoto uporabila namesto ruma pri slaščicah.

Krvavica

Krvavica

… kljub temu, da je Der Vetter ena najbolj znanih oštarij v Heidelbergu, zaradi česar sem kolebala ali bi tam res obedovala, vas že samo njen ambient prepriča, da kljub številnim turistom, ki tja zaidejo, oštarija ohranja domačnost, predvsem pa odlično kuhinjo. Sama sem se oblizovala ob krvavicah s pečenim krompirjem, medtem, ko je Grozni mlatil njihovo domačo klobaso, ki je, takoj po pivu, njihova druga specialiteta.

basa

basa

… Heidelber, za mlade po duši, ljubitelje piva (sploh pšeničnega), tudi ljubitelje vina in gurmane …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično, ... popotniško and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Heidelberg …

 1. kameleonka pravi:

  Rdeča kočka. :))

 2. Vale pravi:

  @Onka, pa veš, da res :-)))) sicer niso povsod knedlički zraven, pa tudi vegi izbira je večja, kakovost, kvantiteta in pivo pa tam, tam 🙂 No, pa cene so občutno višje 🙂

 3. Vale pravi:

  Ah, še to. Ti bi uživala v starem delu, ki je poln različnih trgovinc rokodelskih izdelkov, predvsem pa mladih oblikovalcev 🙂

 4. kameleonka pravi:

  O, verjamem na besedo!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s