Slastni ostanki …

Pogledam v hladilnik in v njem najdem:

  • še nekaj cvetov cvetače
  • papriko
  • malo sveže pancete
  • sir
  • eno cuketo
Gratinirano

Gratinirano

Cvetačo kuhamo v slanem kropu, ki smo mu dodali žlico masla,  5 do 7 minut (odvisno za koliko trdo/mehko smo). V pekač denemo peki papir, ga namažemo z maslom, zložimo vanj kuhano cvetačo, narezano cuketo, papriko, posujemo s panceto, prelijemo s kislo smetano, ki smo ji premešali 1 jajce in jo osolili, denemo v prej ogreto pečico (250 stopinj) in pečemo 20 do 30 minut. Obložimo s sirom, denemo nazaj v pečico, počakamo, da se sir stopi. Pustimo 10 minut, da se ohladi in uleže ter serviramo. Hitro, poceni, učinkovito in slastno …

p.s. Chef Napo dobi za nagradne začimbe z žrebom roke Groznega alias Ključne podrobnosti tunizijski kumin in koriander …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s