Recesija Srečno tudi tebi …

Po pravici povedano. Pečem kruh oziroma čisto natančno vzhajam testo in čakam, da ga denem v pečico. Pa ne zato, ker je baje vse okoli nas in pri nas recesija, ampak zato, ker rada pečem kruh, ker mi je moj bolj všeč kot sosedov ali pa katerikoli drug iz štacune.

Recesija? Baje je že pred vrati in se bohoti po dolini naši. Prišla je napovedano iz globaliziranega sveta. In zdaj je baje tu in vsi govorijo o njej skoraj toliko kot so včasih o Heleni Blagne, Damjan Murko ji pa do kolen ne seže. Recesiji, ne Heleni Blagne.

Po tem pa stopim pred duri, da pogledam, če je slučajno tudi pri nas? Recesijo namreč. Pa je ne najdem. Pa gledam in se čudim vsem tem velikim novim avtomobilom, ki  so parkirani pred blokom, ker so se lastniki čez praznike v svoje fensi turistične apartmaje pripeljali, da bodo malo novemu letu nazdravili. Pa vsem tem fensi cunjam, ki jih imajo na sebi. Pa vsem tistim naloženim vrečam, ki jih tovorijo,  iz katerih gleda pršut, pa tatarc, pa par paketov Frucov, pa še par paketov Coca Cole Zero, pa kakšen viski, Zlata Radgonska, poli klobasa, kruh, litri in litri mleka, jajca, piškoti, čistila za katera se vedno vprašam, če jih folk dejansko uporablja (hudiča morajo imeti usrano doma), pralne praške za črno, belo, roza, zeleno in rumeno, WC papir, desetslojni za razvajene riti … … tiste, ki se odpravljajo na morčija, kjer ni megle. Tiste, ki bodo v svetlečih oblekah densal v fensi šmensi hotelih in mislili, da jedo dobro, ker so za silvestrski meni odšteli 100 ojrtovo in ne more biti drugega kot dober. Tiste, ki že premišljujejo kam bodo odpotovali za prvomajske praznike z najnovejšim digičem, da bodo potem lahko fotke kazali vsem frendom ali pa kar z berry-em, ki je trenutno IN in lahko direkt fotke objaviš in ne rabiš čakat, da prideš nazaj. Tiste, ki se bodo prvega januarja zbudili z gromozanskim mačkom, pa ne tistim alkoholnim, ampak tistim, ki trka na vest, za katero sploh ne vedo več, če jo imajo … ker so se ga nažrli po dolgem času, pa potem niso vedeli kaj počno, ker jim je Saška prepevala skupaj z Zlatkotom iz laptopa na katerem imajo še tono takšne fine muzike za poskok in potem hop …  in se bodo še dalje delali, da res niso vedeli kaj so počeli in jim bo največja skrb kako naj zgubijo pridobljene kile. Si bodo kupili eno od tistih fensi revij, kjer je natančen recept kako skuhati zeljno glavo, ki jim bo pomagala, da jih izgubijo tri na dan … kil namreč …

… tiste ja, z veliko recesijo …

… recesijo v glavi … glavah … pa ne zeljnih temveč njihovih …

Pomanjkanje razuma, to bo ja. Velika recesija vam povem. Zeva v glavah in grozeče štrli iz njih. Vedno več jih je, teh glav in vedno večja je, ta recesija. Požrla nas bo kot velika črna luknja in potem bomo izumrli. Zaradi recesije.

Pa Srečno tudi vam … jaz grem pa kruh v pečico det, pa duri zapret, da slučajno ne vstopi, nepovabljena … zvonca nimam, trkanja po vratih pa že tudi dolgo ne slišim več … večinoma mi uspe prezreti takšnele nebuloze, včasih pa še vedno pride kakšen dan, ko jih vidim … vedno manj jih je … takšnih dni, ne nebuloz …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... škavace. Bookmark the permalink.

4 Responses to Recesija Srečno tudi tebi …

 1. kameleonka pravi:

  Dobro da nimaš štedilnika na drva – bi revica recesija lahko vstopila skozi dimnik! 🙂 Danes sem bila v nakupovalnem ventru – o recesiji ni bilo ne duha ne sluha.

 2. emetadindon pravi:

  Dobro si to napisala. Res je velika recesija. Samo o njej v bistvu sploh nič ne zveš. Verjetno zaradi recesije same. Tako obsežna je. Še dobro, da imamo tebe, ki ji ne slediš 🙂 .

 3. klimbra pravi:

  Coca-cola Zero…….je zakon!!!!!!……pa še v akciji je do konca leta.

  Torej?????
  Ti fensi pipli……..morda občutijo krizo……in varčujejo!!!!
  Grem v trgovino……da nabavim vsaj nekaj od naštetega…….da bi me pa pekla vest……mah, sej tut jaz ne vem, kaj točno to pomeni. Vem samo to, da pojesti se je ne da!!

  🙂 😉 😀

 4. onkel PEPE pravi:

  Sem se malo sprehodil in moram rečt, da je po ulicah kozlanja občutno manj kot prejšnja leta. Folk špara.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s