Roast beef …

… je vabljivo čepel v hladilniku. V bistvu sta bila dva. Ravno prav debela, velika in temno rdeča kosa govedine … čeprav odločena, da vzamem nekaj od pipija, sta se že naslednji trenutek vozila v mojem vozičku … v družbi jurčkov, ki so prav tako vabljivo čepeli v hladilniku …

Roastbeef z jurčkoslawi

Roastbeef z jurčkoslawi

… priznam, da sem hotela medium varianto, ampak so se v ponvi tako lepo crkljali, da sem pozabila na čas in jih malo prevečkrat ljubeznivo obrnila. Kljub vsemu je bila kombinacija zmagovalna, dosegli pa smo jo takole:

Jurčkoslawe v družbi šampinjonov ali pa solo popečeš na žlički masla. Ko so ravno prav popečeni jih osoliš, malo popopraš, pokuminaš,  dodaš sveže naseckan peteršilj in sveže naseckane stroke česna (tisti domači od tete Lenkde direkt iz Rovinja so super). Še čisto malo popečeš (tolko, da česen po kuhinji zadiši) in odstaviš.

Olupiš štiri večje krompirje, jih narežeš na polcentimetrske rezine, pošvicaš za 15 minut v mikrovele, daš v posodo, ki si jo pokapal z olivcem in deneš v pečico za 20 minut.

Roast beef

Roast beef

2 konkrenta roast beefa nežno osoliš in popopraš. V ponvi segreješ žlico masla (pazi, da ga ne prežgeš), položiš vanjo roastbeef-a in potem začneš z roll-on-0m. Obračaš vsako minuto. Ljubeznivo kakopak. Po cca šestih do osmih minutah jih položiš na krožnik, dodaš jurčke in krompir, rečeš: “Mama mia kako miriše, ” si naliješ v kozarec pol litra pšeničnega piva in uživaš …

p.s. Še vedno mi ni jasno zakaj nekateri cmarijo govedino 2 uri v ekonom piskru oziroma dokler ne razpade?

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Roast beef …

  1. napo says:

    odgovarjam samo na zadnje vprašanje: zato, ker ni cela krava narejena iz rostbifa, hehe …

  2. Vale says:

    Napo, to že, ampaj Mama Zinka rostbif densta dve uri, drugače ji sploh ni užiten🙂

  3. napo says:

    aja, o korošcih in rostbifu se menimo … to je pa druga pesem, hehe …

  4. Vale says:

    Aha😛 … tudi pri oljčnem olju je podobno. Zdaj ga Ata Jože za silo že konzumira. Pred pol leta je bilo približno takole: “Kaj si dala na solato pokvarjen česen al kaj za vraga ima tako zanič okus?”

  5. sv3der says:

    poslusam vaju in imam deja vuje😀 Madonaaa, je pri vseh doma isto al kaj?

  6. Vale says:

    To so stare šole, ko je bilo treba začet pečt steak ob osmih zjutraj, da je bil do enih popoldan pripravljen. Ko je kosilo obvezno sestavljala juha, glavna jed iz mesa in krompirja, solata in po možnosti še kompot, ko pod solato ni bilo mišljenega drugega kot zelena solata pozimi in morda še paradajz poleti …

    Še ena bogata od Ata Jožeta: “Pire krompir? Brezveze. Dvakrat prdneš, pa ga ni več.”🙂

  7. Alain says:

    LOL Ata Jože🙂
    Drugače pa stara šola skoraj vse prekomerno obdeluje… da ne govorim o količini maščob.

  8. Vale says:

    Ja Ata Jože LOL. Sva z Mamo Zinko gledale v soboto Desetko in sem ji rekl:
    “Vidiš, tako se pripravi roastbeef.”
    On pa nazaj:
    “Kr ga ne serji, pa ja vidiš, da je še čisto surov.”
    🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s