Vermicellini …

… WTF? No, po domače Spaghettoni oziroma špageti in to številka sedem. Tokrat z gobicami in angleškim witlofom.

Vermicellini

Za takšnele fine vermicelline rabimo:

– 200g vermicellinov ali kakšnih drugih špagetov, ki jih pač radi navijate in zavijate
– 200g vaših najljubših gobic (ampak ne Šalamunovih)
– 200g witlofa
– 3 stroke česna (pa ne kitajskega, ker ga špricajo, da preživi do Evrope in izgubi vse kar je dobrega v njem)
– kar nekaj oljčnega olja
– parmezan (svež, ne tistega iz vrečke)

Vermicellini z gobicami in witlofom

Vermicellini z gobicami in witlofom

Pristavimo lonec z vodo, ko zavre dodamo žličko oljčnega olja, osolimo, denemo vanj testenine, pokrijemo in kuhamo. Vermicelline 11 minut, če imate radi al dente, če ne pač kolikor se vam zdi. Medtem, ko se vermicellini kuhajo denemo v kozico tam cca tri do štiri velike žlice oljčnega olja. Gobice naseckamo in jih fino zapečemo (naj že kar malo skorjice dobijo). Dodamo naseckan česen, počakamo, da zadiši, nato še naseckan witlof in med mešanjem še malo popražimo. Odcedimo kuhane testenine, primešamo gobicam z witlofom in postrežemo z naribanim parmezanom. Jemo samo z vilico, če smo res ljubitelji špagetov in jih znamo vrhunsko navijat. Če pač tega ne znate, si pomagajte z žlico in pri tem pazite, da vas ne vidi kakšen pristen Talijan, ki se bo ob tem početju zgrozil in rekel: “Mama mia che stronzzo.”

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Vermicellini …

  1. kameleonka says:

    Hm, se mi zdi da z gobicami nisi ravno prijateljica?!🙂

  2. Vale says:

    Ma jaz jih imam rada, samo one mene ne🙂 Lube gate …

  3. Jan says:

    to pa nisem vedu da obvladas italjansko🙂
    Fajn recept bo za probat

  4. jaKa says:

    kako je lahko vitlof angleški?! vitlof bi moral bit belgijski. jebote, kam gre ta svet …

  5. Sandi says:

    a ni vitlof cikorija? pol je treba zraven beneške fante sukat..🙂

  6. Vale says:

    Glede vitlofa sledeče …
    @jaKa my mistake. Vitlof je belgijski, pojma nimam od kje sem ga pripisala Angležom. Lapsus totalni🙂
    @Sandi, cikorija še zdaleč ni vitlof. Pobrskaj po gospodu googlu med fotkami, ti bo kuj jasno. Kvečjemu je podoben našemu cukerhutu🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s