Francozi …

… so pač Francozi, zato jim ni za zamerit, da so prepričani, da prihajaš iz Alžirije in ne iz Slovenije. Niti tega jim ne gre zamerit, da ne govorijo drugega kot francosko, še manj to, da se ti zlažejo, da so oni odgovorni samo za prevoz, čeprav so generalni organizatorji dogodka in veš, da so si to namislili zato, ker se jim ne da povedati po angleško, ker se v ozadju sliši hehet in pogovor v francoščini iz katerega človek ipak marsikaj razume, tudi če ne govori aktivno francosko.

Trotli …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... škavace. Bookmark the permalink.

7 Responses to Francozi …

 1. sv3der pravi:

  say no more.

  ampak kuhat znajo pa dobro, pa sladice imajo dobre, pa pastetke, pa vino, pa … ah, saj jim clovek kar tezko zameri, a ne?

 2. Vale pravi:

  @sv3der, ker me še nikoli niso razočarali v kuhinji in vinu, upam, da se mi s tem oddolžijo. Ni druge, bo treba it na tečaj francoščine …

 3. emetadindon pravi:

  A so se naredili Francoze, kaj? Čisto po francosko… 😀

 4. pervy pravi:

  Francozi????? najbolj (neupravičeno) aroganten narod z nizko higieno. če je umetnost kuhanja da dobre sestavine tako dolgo kuhaš, dušiš, pečeš, miksaš in ubijaš z omakami da nastane nerazpoznavna brozga – ja potem so mojstri, drugače pa se lahko še dolgo učijo od italijanov.

 5. Vale pravi:

  @Pervy … delajo odlične kruh, odlične slaščice, odlične paštetke, imajo odlične sirčke, tako, da čisto za zamerit jim res ni. Sem pa sama tudi večji pristaš italijanske kot francoske kuhinje.

 6. pervy pravi:

  kruh, pašteta, siri?????? kdor nima dobrega piva ali mesnih specialitet ni za mene upoštevanja vreden narod!!!

 7. matilda pravi:

  Meni so pa Francozi eni taki hecni “haklci”, ki se vidijo in temu primerno “držijo” zelooo “visoko”. Kar nekajkrat sem preživela nekaj časa v tej zgodovinski deželi in seveda me je navdušila s pokrajino, arhitekturo, z vso zgodovinskostjo in predvsem z Asterixom še bolj pa Obelixom! Ampak druženje je bilo pa precej naporno, sploh, če si gost. Že vsakodnevno konverzacijo sem slušno in vizelno občutila kot kreganje (povsem drug ton uporabljajo Italijani, ki so tudi zelooo zgovorni), pa takoooo absolutno vse vedo, pa obvladajo,pa… Skratka. Ko jih začneš ignorirat in ne padaš več dol, postane zadeva dosti bolj znosna in humana. Kar se tiče prehrane pa so majstori, ampav so večji Italijani. Žal. Preprostost okusov je OKUS.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s